The Guardian Gazetesi'nde Sean Ingle imzasıyla yayınlanan habere göre World Marathon Majors'taki kıdemli bir kaynak, 1 Mart'taki etkinliğin artık 176 sporcu ve 30 tekerlekli sandalye sporcusu arasından oluşan seçkin alanla sınırlı olacağını doğruladı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Tokyo Olimpiyatlarının koronavirüse rağmen devam edeceği konusunda ısrar ediyor.

Şimdiye kadar sadece Çin'de bin 170'i ölüm ile sonuçlanan 70 binin üzerinde vaka oldu. Geçen hafta Uluslararası Olimpiyat Komitesi üst düzey yetkilileri, Oyunları yeniden planlamak için B planının bulunmadığını açıklamışlardı.

Bir IOC teftiş ekibinin başkanı John Coates, “Herhangi bir acil durum planı ya da Oyunları iptal etmek ya da Oyunları taşımak için hiçbir durum yok” açıklaması yapmıştı.

Ancak diğer uzmanlar, Japonya için koronavirüs ile ilgili sağlık risklerinin tahmin edilmesinin zor olduğu konusunda uyardılar. Dünya Sağlık Örgütü eski bölge müdürü Shigeru Omi, “Salgının Olimpiyatlardan önce sona ereceğine dair bir garanti yok, çünkü bunu söyleyecek hiçbir bilimsel temelimiz yok” dedi.

Tokyo maratonu şimdiye kadar kronovirüsten etkilenen en büyük spor olayı. Geçen ay, Mart ayında Nanjing'de gerçekleşmesi planlanan Dünya Salon Şampiyonası, Şanghay Grand Prix ile birlikte iptal edilmişti.

Virüs nedeniyle son aylarda çağrılan veya ertelenen diğer spor etkinlikleri arasında Hong Kong Sevens uluslararası ragbi turnuvası, yıllık Singapur Yat Gösterisi ve Çin'deki neredeyse tüm spor dalları bulunuyor.