Hollanda’da Wouwse Plantage isimli bir köyde düzenlenen polis baskını sonucu bulunan ‘işkence odasına’ dönüştürülmüş yedi konteynerle ilgili olarak altı kişi tutuklandı. Tutuklanan kişilerin kullandıkları şifreli mesajlaşmalardan elde edilen veriler sayesinde şüphelilere ulaşıldığı belirtildi. Telefonlardaki mesajlar üzerinden potansiyel mağdurların da belirlendiği aktarıldı.

22 Haziran tarihinde Hollanda-Belçika sınırında, daha önce uyuşturucu operasyonlarının yürütüldüğü Wouwse Plantage isimli köye polis baskını düzenlendi. Baskında, ‘işkence odasına’ dönüştürülmüş yedi konteyner bulundu. Olayla ilgili olarak altı kişi adam kaçırma ve rehin alma şüphesiyle tutuklandı.

Savcılıktan yapılan açıklamada, işkence odalarının ses geçirmez olması için yalıtım malzemeleriyle kaplandığı ve işkence aletleri bulunduğu belirtildi. Açıklamada, ‘hapishane hücresi’ olarak tanımlanan konteynerlerde dişçi koltuğu, budama makası, tavanda ve zeminde kelepçeler bulunduğu aktarıldı. Bunların yanı sıra odaların içinde kameraların yerleştirildiği de ifade edildi.

ŞİFRELİ MESAJLAŞMA YOLUYLA İLETİŞİM KURUYORLAR

Polis yetkilileri üç çalıntı kamyonet, iki lüks marka araç ve 25 adet silah bulunduğunu aktardı. Soruşturmanın nisan ayında başlatıldığı ve bu sırada polis yetkililerinin suçluların hareketlerini izlemek için EncroChat isimli şifreli sohbet ağına erişim sağladıkları belirtildi. Bu uygulama üzerinden yapılan mesajlaşmalarda, bu odalardan ‘tedavi odası’ diye bahsedildiği aktarıldı.

Amsterdam’da bir mahkeme, soruşturma devam ederken altı şüphelinin 90 gün süreyle tutukluluğuna karar verdi.