Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde'nin askeri darbeyle devrildiği öne sürüldü. Yerel basında, Özel Kuvvetler Birliklerinin (GFS) başındaki Albay Mamady Doumbouya'nın ve Cumhurbaşkanı Conde'nin görüntüleri paylaşıldı.

Doumbouya, bir grup askerle görüldüğü videoda, ülkedeki siyasi ve ekonomik durum nedeniyle yönetime el koyduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Conde'nin ellerinde olduğunu belirten Doumbouya, anayasanın, hükümetin ve kurumların feshedildiğini, sınırların kapatıldığını söyledi. Sosyal medyada paylaşılan bir diğer videoda ise Conde'nin askerlerle beraber bir odada fazlasıyla bitkin olduğu görüldü.

Reuters Haber Ajansı'nın henüz doğrulayamadığı videolar, ABD'de başkanlık sarayı çevresinde saatlerce süren yoğun silah seslerinin ardından yayınlandı.

Silah sesleri duyulmuştu

Gine'de Cumhurbaşkanlığı Sarayının yakınında silah seslerinin duyulduğu bildirildi. Yerel basında yer alan haberlerde, başkent Konakri'de cumhurbaşkanlığı sarayı ve idari binaların bulunduğu Kaloum bölgesinden yerel saatle 08.00'de otomatik silah seslerinin geldiği kaydedildi.

Silah atışlarının uzun süre devam ettiği belirtilerek, olayda askeri darbe girişimi ihtimali iddia edildi.

Resmi makamlardan konuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.