Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre; Almanya’da mevcut anayasal sistemi yıkıp yerine monarşiyi getirmeyi planlayan, aralarında çok sayıda ırkçı, corona virüsü karşıtı, asker, iş insanı, hukukçu ve bir prensin bulunduğu grubun etkin elemanlarının sorgusu sürüyor.

Darbe hazırlığı içerisinde olan grup ile ilgili soruşturma ve sorgular devam ederken bu grubun çeşitli birimler oluşturarak, gölge hükümet hazırladığı ve iç karışıklıklar için ajitasyonlar yapıp sivil savunma silahlarını çalıp depoladığı ortaya çıktı.

KANGAL İLE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ

Almanya tarihinin en geniş kapsamlı operasyonunu, Federal Başsavcılık yürüttü ve 3000'den fazla polis katıldı.

Anayasayı Koruma Dairesi adına yürütülen soruşturmaya bir çok ülke dahil edildi ve operasyonun adı da, Türk çoban köpeğinden alınıp “Kangal” oldu.

Birçok ülke ve Avusturya, Kangal Operasyonu'nda Almanya'ya yardım etti. Alman Başsavcılığı, Kangal Operasyonu’nu, Federal Asayiş Dairesi'nin Gölge- Schatten” operasyonu ile tamamladı.

Thüringenli soylu bir aileye mensup 71 yaşındaki Prens Heinrich VIII. Reuss'un liderliğindeki grup 1871'deki Alman İmparatorluğu'nu canlandırmak için tüm altyapıyı hazırladı ve hatta silahlı bir kanat da oluşturdu.

21 BİN ÜYELİ BİR GRUP OLUŞTU

Sözde prens ve geleceğin “Kaiser”i Reuss’un ise Frankfurt'ta bir danışmanlık şirketi sahibi olduğu öğrenildi. Darbeci grup eski özel komandolar, özel hava indirme tugayları askerleri, halen Alman Ordusu'nda görev yapan bazı kişileri de aralarına aldı.

Polis dün gerçekleştirdiği dev operasyonla çok sayıda örgüt üyesini gözaltına almıştı.

Kendilerini Reichsbürger (İmparatorluk vatandaşı) olarak tanımlayan grubun Almanya çapında yaklaşık 21 bin üyesi bulunuyor.

Gözaltına alınan 25 kişi ve hakkında soruşturma yürütülen diğer 25 kişinin arasında, neo-naziler, aşırı sağcı grup elemanları, corona karşıtı gösterilerde ön planlara çıkanlar da var.

Silahlı kanadın askerlerden oluşması nedeniyle, operasyona çok sayıda özel tim de, Alman Ordusu Karşı İstihbarat Birimi de katıldı.

HİTLER ÖNCESİ GİBİ REICHSTAG'A SALDIRI

Hitler'in iktidara gelmesinden önceki gizemli “Reichstag- Meclis” saldırısı gibi, Alman Meclisi'ne saldırmayı planlayan, iç savaş hazırlıkları yapan ve yeni bir devlet oluşumu ile iktidarı ele almak için terör örgütü kuran darbeci ekibin “sözde imparatorluk”taki görev dağılımı da belli oldu.

Ele geçirilen belgelere göre, kurulacak imparatorlukta bir “monarşi” olacak, prenslikler de hayata geçirilecekti.

YENİ DEVLET YAPISINDAKİ YÖNETİM

Yeni devlet yapısında görevler de şu şekilde dağıtılacaktı:

Kaiser (Kral): Prens Heinrich VIII. Reuss.

Adalet Bakanı: Birgit Malsack-Winkemann (Berlin'de hakim ve AfD eski Milletvekili)

Dışişleri Bakanı: Tim Paul G. (Hukuk doktoru)

Uluslararası ilişkiler ve hukuk: Matthes H. (Baden Württemberg'de uluslar arası hukuk uzmanı)

Sağlık Bakanı: Melaine R. (Aşağa Saksonya Eyaleti'nde doktor)

İleşitim için ayrı bir bakanlık

Ordu ve güvenlik: Rudiger von P. (Paraşüt taburu eski özel kuvvetler komutanı. Sivil savunma silahlarını zimmetine geçirdiği için ordudan atılmıştı.)

CORONA KARŞITI EYLEMLERE KATILDILAR

Grubun bazı üyeleri ve özellikle Rudiger von P. ile Marco ve eski bir asker olan Bay H., corona dönemi, aşı karşıtı eylemlerde başı çekti.

Hem aktif askerler toplamaya, hem yeni üyeler kazandırmaya hem de toplumda kargaşa yaratmaya çalıştılar.

Lojistik görevlisi olarak, KSK timindeki bir askeri de üye yaptılar. Grup, aşı karşıtı eylemlerde ajitasyonlar yaptı ve hatta konuşmalarında ordu içindeki “özel timi” temizlemekten söz etti.

Corona eylemlerinde eski Albay Maximilian E.‘nin etkin olduğu ve kendilerine “Querdenker” denilen grubun başını çektiği belirtiliyor.

HİTLER SELAMI VERENLER DE VAR

Maximilian E., Alman ordusunda Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndaydı.

Yazın Ahr vadisi sular altında kaldığında bir grup mağdur ile ilişki kurdu, üniforma giydi, “emirler” yazdı ve Bundeswehr’den çoktan ayrılmış olmasına rağmen bir okulda bir tür “komuta merkezi” kurdu.

Sanıklar arasında eski polis memuru Michael F. ile birlikte bir gösteride Hitler selamı veren bir “taraflı düşünür” daha var.