Perşembe akşamı Uefa Avrupa Ligi ön elemelerinde temsilcimiz Osmanlıspor, Estonya temsilcisi Kalju ile oynadı. İlk maçın 1-0’lık avantajı ile sahaya çıktılar. Rahat sayılabilecek bir oyun sonunda da müsabakayı 2-0 kazandılar. Turu da geçtiler. Maçı baştan sona televizyondan canlı olarak izledim. Her pozisyonda, her golde hop oturdum, hop kalktım. Aslında Osmanlıspor’u sevmem, futbol tutkumdan olsa gerek!
Ankaraspor’un adının bu şekle neden ve nasıl dönüştürüldüğünü yazmıştım geçmişte! Hangi ideolojik tavrın Ankaraspor’u nasıl sarıp sarmaladığını anlatmaya çalışmıştım! Melih Gökçek ve oğlunun birilerine yaranmak uğruna Ankaraspor’u nasıl Osmanlı yaptıklarını falan… Ancak Osmanlıspor’un kazanması, tur atlaması ülke puanımıza katkı sağlayacaktı! Tanrım! Sevinmek ve desteklemek için ne büyük tezat!
15 Temmuz’daki kara geceden beri içerisinde bulunduğumuz durum bu şekilde aslında! Karşıt ideolojiyi sevmemekle beraber, güzel ülkemizin demokratik ve cumhuriyetçi geleceği için hep birlikte…
Tam da bu anlayışa uygun bir hamle geldi İzmir’imizden… İzmir Valiliği, İzvak, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi işbirliğince 15 Temmuz Demokrasi Kupası adında mini bir turnuva düzenlenecek. Bu turnuva sayesinde İzmir bir kez daha darbeye karşı, laik ve tam demokratik Türkiye diyecek. 10 Ağustos Çarşamba günü oynanacak müsabakalara köklü kulüplerimiz Göztepe, Karşıyaka, Altınordu ve Altay katılacaklar. Müsabakalar, Bornova Belediyesi'nin Doğanlar Stadı'ndaki hazırlıklar tamamlanabilirse yeni statta, yetişmez ise Atatürk Stadı'nda oynanacak. 45’er dakika halinde oynanacak müsabakalar saat 19.00’da başlayacak ve ücretsiz izlenebilecek.
Bu turnuva bana, geçmişteki TSYD (Türkiye Spor Yazarları Derneği) kupalarını hatırlattı. Birçok ilki bir arada yaşamamıza sebep olan 15 Temmuz gecesi, belki bu turnuva ile TSYD kupalarının tekrar geri gelmesine de sebep olabilir. Ayrıca profesyonel takımların dışında, Demokrasi ve Cumhuriyet için İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu da, İzmir’imizin Bölgesel Amatör Lig takımlarından oluşan mini bir turnuva organize edebilir.