Erdoğan'dan İstanbul açıklaması: "Usulsüzlüklerin görüntüleri var. 10 milyon seçmenin olduğu İstanbul'da 13 bin oyla 'Seçimi kazandım' havasına girilmesinin anlamı yok."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Akşener görüştü, ardından ortak açıklama yapıldı.

Kılıçdaroğlu: "Türkiye'nin seçim atmosferinden çıkıp temel sorunlarına eğilmesi lazım.

YSK kararlarının hukuk güvenliği içinde almak zorundandır, kanunlara uymak zorundadır, içtihatlarına uymak zorundadır."

Akşener: "Milli İradeye saygısızlığı bu millet affetmez. Bugün çok vahim bir iş olmaktadır. 'Biz kazanamıyorsak sandığın bir manası yoktur' denilmektedir. Bugün itibariyle sandık sonuçlarını kabul etmemekle milli iradeye ihanet etmektedir. Bugün 15 bin oyu yetersiz bulan bir Sayın Erdoğan, Kenan Evren'i bir fersah ileriye taşımış bir Erdoğan'la karşı karşıyayız."

Akşener, Erdoğan için 'Evren'i bir fersah ileriye taşıdı' dedi, CNN Türk yayını kesti!(Cumhuriyet)

**

YSK baskı altındaysa açıklasın (Av.Muharrem Erkek-CHP Gen.Bşk.Yrd.)

CHP’den İstanbul İl Seçim Kurulu’na dilekçe: "Mazbatamızı verin!"(sendika.org)

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: "YSK, bu işin patronudur, yürütme burada söz sahibi değildir. Elbette itirazları karara bağlayacak olan YSK’dır. Vatandaşın iradesi her şeyin üstündedir!" 

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: "Hukuksuzluğu devlet politikası haline getirdiler!"

AKP kurucusu Anayasa Profesörü Burhan Kuzu: "İstanbul’da seçmenin vicdanı rahatsız. Peki nasıl rahatlar? Ya yeniden sayım, ya yeniden seçim. Başka türlü İstanbul seçmeninin içindeki zalim şüphe gitmez. Benden söylemesi."

Sedat Peker: Devlet sokağa çıkın derse çıkarız.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, daha önce ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisini imzalayan akademisyenleri tehdit etmiş, silahlanma çağrısı yapmıştı. (Gerçek Gündem)

Teğmen M.Ali Çelebi(CHP İzmir MV): "Cumhurbaşkanlığı'na gelince %50+1 oy yeterli diyenler konu, İstanbul olunca 13-14 bin farkla başkan olunmaz diyor. Sevsinler sizin demokrasi anlayışınızı!"

"Çok, çok zor bir karar da olsa, Binali Yıldırım'ın bugün çıkıp 'rakibim kazandı, kendisini tebrik ediyorum' demesi, kendisini Türk Milleti önünde küçültmez, aksine yüceltir, tarihe geçirir, kendi partililerinden bile takdir kazanır. Onurlu bir hareket olur.." (Cem Toker-Liberal Demokrat Parti eski Genel Baskanı)

Gazeteci Şükrü Küçükşahin: "Hani milletin verdiği mesaj okunacaktı? Millet dediğini dedi; siz kaybedince birden ve nerden çıkıyor bu usülsüzlükler! Devlet sizde değil mi, 17 yıldır kim yönetiyor bu ülkeyi... Yenilgiyi kabul etmeyerek varılmak istenen yer ne? İstanbul seçimini yaptı, CB da kabul etmeli."

**

Dünya hayretle ve dikkatle bizi izliyor. Biz ibretle YSK'yı izliyoruz. Bakalım YSK kimi izliyor göreceğiz (Atilla Kezek-Emekli Koramiral).

Gazeteci-Yazar Mustafa Hoş: "Ne iseler başkasını onla suçluyorlar. Tüm oyları sayıyorlar, kanunu saymıyorlar (BirGün)

The Guardian: "Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ın yerini alacak birleştirici siyasi bir güç.."

Anayasa Mahkemesi, 31 Mart seçimlerinden 3 ay önce YSK Başkanı ve bazı üyelerinin görev süresini uzatan yasanın iptali talebini "yürütmenin etkisinde kalmaz" diyerek reddetmişti. YSK'nin vereceği İstanbul kararı kimin haklı olduğunu gösterecek. (Alican Uludağ-Cumhuriyet)

CHP yandaşı medyadan YSK'ya derin baskı (A Haber)

Tüm Türkiye'de YSK'nın aldığı hukuksuz kararlar tartışılırken Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu'nu ortalıkta gören var mı? (Twitter)

Tahvil sert şekilde yükseliyor. + %6,04

Dolar da 5.70 leri zorluyor.

Ekonomik program beklenirken tedirginlik görülüyor. (Twitter)

***

Demokrasiyi "araç" görenler bu sınavı başarıyla verebilirler mi? Bu çok önemli bir demokrasi sınavı. Önemli olan zor bir sınavdan nasıl çıkılacağı, geçileceği!.. Birlikte göreceğiz. 

****

Bu yazıyı Özdemir Asaf dizeleriyle bitireyim;

"Geliyor sandığım gidiyor çıktı

Başlıyor umduğum bitiyor çıktı

Üstüne-üstüne gittim, ne gidiş 

Altına-altına iniyor çıktı. 

Uyu büyü dendi, düşüme gittim, 

Haydi işe dendi, işime gittim, 

Yaşa dendi, yaşıma gittim, 

Yendiğim sandığım yeniyor çıktı. "

Ve sorayım;

"Demokrasi mi Yamukrasi mi?"

Ve patenti "Politik Terzi Yamağı" Barbaros Şansal'a ait "Yamukrasi" ile sorayım; "Demokrasi mi Yamukrasi mi?"