Kedilerin peşi sıra parklarda, sokaklarda koşturduğum çocukluk yıllarımdan, 40’lı yaşların başlarına geldiğim şu günlere kadar içimdeki hayvan sevgisi hiç eksilmedi. Hep çoğaldı.

Ama değişerek, evrimleşerek, bilinçlenerek çoğaldı.

Hayvan sevgisinin sadece kedi köpeğin başını okşamak ya da sevimli bir fotoğraf görünce “Ay ne tatlı” deyip geçmek olmadığını, bu işin emek ve sorumluluk istediğini de öğrendim zaman içinde…

Her hayvansever, patili dostlar için elinden gelenin en iyisini yapmaya, küçük de olsa bir fark yaratmaya çalışıyor. Bana düşen görev de, farkındalık mücadelesinde kelimeleri kullanarak canlara yardım etmek oldu.

2013 yılının Ocak ayından bu yana Can Dostlar sayfasından hem hayvanların hem de hayvanseverlerin sesi olmaya çalışıyorum. 9 Eylül Gazetesi’nin de sevgiyle kucakladığı ve tam destek verdiği bu sayfanın ilk yayınlandığı günden bu yana neredeyse 8 yıl geçmiş.

Ufak bir değişikliğin tam zamanıdır” dedik. Sayfamızın mizanpajını ve içeriğini güncelledik.

Biz yine patili dostlarımızın sesi olmaya, gönüllü hayvanseverlerin onlar için verdiği mücadeleyi bu satırlardan paylaşmaya devam edeceğiz. Ama bunun yanında biraz yüzünüzü güldürecek, tam da hafta sonuna girerken Cuma günü keyfinizi yerine getirecek bölümler de ekledik sayfamıza…

Değişiklik iyidir. İnsanı kendine getirir, motive eder, enerjisini yükseltir.

Paylaşmak da iyidir. Bizi birbirimize bağlar, sinerji yaratır. O yüzden siz de bu sayfaya güzel hikayelerinizle, patili dostların fotoğraflarıyla, anekdotlarla destek vermek isterseniz [email protected] adresinden paylaşımlarınızı da bekliyorum.