Göztepe çok iyi oynamasa da olağanüstü mücadele ederek, ligde kalma puanına hızlıca ulaşabilmek ve alt sıralardan uzaklaşma adına çok kritik bir üç puanı aldı geldi Sivas ellerinden.

Göztepe için avantaj rakibin yoğun bir maç programı içinde olmasıydı. Buna rağmen özellikle ilk 30 dakika Göztepe’nin sağ kanadından özellikle sağ içten çok geldiler, üç net kafa topunu neyse ki kullanamadılar. Sonraki kısımda maç büyük oranda rölantide gitti. Beraberlik sanki Sivasspor’un da işine geliyordu ki onlar da fazlasıyla zaman öldürdüler. Gol öyle bir dakikada geldi ki rakibe eşitlemek için çok zaman kalmamıştı. Bence Göztepe için kazanma adına en önemli senaryo bence buydu ve gerçekleşti.

Göztepe için olumlu bir gelişme golden sonra tamamen geriye yaslanmadılar. Çoğunlukla topu kaleden uzakta/ileride tutmayı başardılar. Buna karşı verilen gereksiz duran toptan (her maç bu sıkça yaşanıyor) yine beraberlik golü yenebilirdi; şanslı dakikaydı. Diğer artılar; penaltı yaptırmadılar ve önceki maçlara göre daha kompakt oynadılar, hatlar arası neredeyse hiç çok açılmadı.

Göztepelilerin Çocuğu Halil Akbunar saha içinden cefakeş Göztepe taraftarına selamlarını söyleyerek, nazar boncukluk oynamaya devam ediyor... Maç sonrası da bir Kaptan gibi, çok güzel konuştu gururlandırdı Göztepelileri. Hazırlık maçlarını da sayarsak yaklaşık bir (gol ya da asist) ile oynuyor...Dilerim sakatlanmadan devam eder ve Milli Takım seçicilerine gözükmeyi başarır...

Soner maç içinde iniş çıkışlar yaşamasına rağmen durdu durdu ve geçen hafta özlediğimizi ifade ettiğimiz asistle işi bitirdi. Maç sonrasında Halil Akbunar’ın bahsettiği önemli... Topu biri aldığında diğeri ne yapacağını tahmin edebilmesi bu sezonun en büyük avantajı. Gol çok güzel bir organize ataktı bu arada. Soner-Halil-Gülemre-Mossoro-Napoleoni eldeki yegane yaratıcı isimler bunlara artı yazabileceğim pek kimse yok. Belki biraz Berkan biraz Yalçın Kayan... Yalçın potansiyel olsa da en azından asist açısından kinetiğe dönmüyor. İlhan Palut Hoca’nın bu isimleri ölmedikleri sürece sahada değerlendirmesi çok normal. Obinna önceki maçtaki kadar etkili değildi. N’diaye birinci bölgeden gelen topları iyi alıyor ama saklayıp dağıtamıyor en azından şimdilik. Berkan elinden geleni yaptı. Mihojevic ve Atınç oldukça iyiydiler. Murat Paluli yaptığı bindirmeleri daha yaratıcı ve etkili kullanabilir kanısındayım. İrfan Can Kahveci şapkadan çıkan tavşan kısmı bu sezonun... Üçüncü kez “clean sheath” elde etti. Üçü de deplasmanda... Tek dikkatimi çeken nokta son birkaç maçtır her maç bir kez boşa çıkıyor.

Hakem Serkan Tokat maç boyunca iki takıma da yanlış kararlar verdi. Halil Akbunar’ın net ofsayt olmayan bir topunu gole gitmesine rağmen devam ettirmeyip kestiler. Sivasspor, Göztepe golüne çok tepki verdi kendi bakış açılarıyla haklı sebepten. Hakemler ilginç bir şekilde golde efsane ofsayt çizgisinden çizmediler. Bu Sivasspor’u öpmek için olabilir. Ne yazık ki bu ligde oynarken hep öpülme riski var her takım için. Hakemler ya da Göztepe açısından pozisyona bakacak olursak bu gibi pozisyonlar için gerçekten “gol öncesi son 20-25 saniyeyi inceleyin!” dendiyse gol temiz, Paluli’nin topu alışından sonra süre 25 saniyenin üstündeydi. Başka bir kuvvetli olasılık şu ki. Deniyor ki top ceza sahasından uzaklaşınca atak biter yenisi başlar. Paluli’den sonra gole kadarki 9 pas esnasında top Atınç’a geldiğinde orta saha çizgisine 10 metre kalaya kadar geri gitti top; atak başlangıcını orası kabul etmiş olabilirler. Bu şekilde bakarsak da gol temiz. Her şeye rağmen keşke daha fazla hakem konuşulmayacak maç yaşasak.

Pek çok Göztepeli açısından üç puan, aynı Sivasspor maçında Halil Akbunar’ın yukarıda bahsettiği olmayan ofsayttan kesilen gol pozisyonunu, Fenerbahçe maçında ve diğer maçlarda yapılan pek çok haksızlığı neredeyse görmezden gelirken, sanki rakip Demir Grup Sİvasspor değil de Beinsports Sivasspor imiş izlenimi veren provokatif yorumlarına binaen Beinsports’a geldi... “Biz herkese eşit mesafedeyiz...” derken yüz ifadeleri bunun doğru olmadığını doğrular şekildeydi ne yazık ki...

Muhteşem oynamıyor takım ama çok çok iyi mücadele ediyor... Teknik Direktör İlhan Palut daha ne yapsın bilemiyorum. 14 puan aldı, maç başı 1.5 üstüne çıktı. Beş deplasmanda mağlubiyet yok yalnızca iki gol yediler. Bence eldeki malzemeyle büyük başarı. Bu sene Avrupa olur mu bilmiyorum. Lakin bu sene ve gelecek sezon dahil İlhan Hoca ve topçular tutulabilirse, prim krizi çıkmazsa, belki bu sezon ama daha büyük ihtimalle gelecek sezon Avrupa sıralaması görülebilir gibi duruyor.

Göztepe=endişe ise de iyi-kötü çok kritik 3 puan idi. Bu şekilde 44-48 puana hızlıca varılsa gayet mutlu olurum. Pandemi şartlarında muhteşem oyun beklemek bence pek olası değil. Şansımız şu ki Göztepe’den daha iyi olmayan takım sayısı az değil. Düşme hattıyla arada 6 puan ve 10 takım var an itibariyle...Avrupa hattının 2 puan gerisinde takım. Tadını çıkaralım...

Düşme puanının 44-46 arasını geçmeme olasılığının yüksek olduğunu düşünerek ilk devre en azından 23 puana ulaşmak ya da üst sıralara iyice yaklaşmak adına kritik Kayserispor maçında başarılarının devamını diliyorum...

Not: Covid-19 geçiren Yılmaz Vural Hocaya acil şifalar dilerim. Dilerim kazasız belasız yoğun bakımdan çıkar.