Yıllarca TRT’de birlikte çalıştığım sevgili kardeşim, usta kalem Nadir Doğan 4’ncü ve 5’nci kitabını imzalayarak gönderdi. Bu eserler 'Curtus Lupus-Kurdun İzinde'yi geçen hafta tanıtmıştım. Şimdi de “Curtus Lupus-Baron”u tanıtacağım.

Nadir’i anlatayım: 1967 yılında Ankara’da doğdu. Uludağ Üniversitesi'nden mezun oldu. 1993’de kameraman olarak TRT girdi. Televizyon programlarında kameraman ve görüntü yönetmeni olarak çalıştı, film senaryoları, romanlar yazmaya, belgesel projeleri hazırlamaya devam etti ve 2018’de emekli oldu.

***

Curtus Lupus, edebi lezzet içinde bilimle tasavvufun, geçmişle bugünün, bilinenle bilinmeyenin sürekli yarıştığı ve gizlenen gerçeklerin, soluksuz bir kurguyla gün yüzüne çıktığı, inanılmaz bir roman. Etrüsklerin gizli savaşçısı Curtus Lupus, Avrupa topraklarındaki macerasına hız kesmeden devam ediyor. Nadir Doğan’ın usta kaleminden yeni bir meydan okumayı dehşetle okuyorsunuz.

***

Peki kitapta neler var?

Balkan Harbi'nde savaşan Osmanlı vatandaşı bir Baron, Almanya'daki Nazi partisini nasıl kurdu? Vatikan Papalık Devleti'nin Türkiye'yi ele geçirmek için yetiştirdiği "Vaiz" kim, Aryan Faşizminin tarihsel kökenleri nedir? Unutamadıkları Altın Çağı onlara yaşatanlar Türkler miydi? Odin ve Kral Arthur Türk müydü? Etrüsklerin İtalya topraklarında kurdukları medeniyet, neden yok sayılıyor Atomlar konusunda haklı olan kimdi? Lucretius mu, İbn-i Rüşd mü yoksa Gazali mi? Nitrojenli sıvı içinde yıllarca uyutulan Kara Athena, neden uyandırıldı?

Köşemde kısaca bazı ilginç bölümleri aktarayım; “İşte geliyor. Tanıştırayım, sevgili arkadaşım Adolf Hitler... Onu yeni kurulan partimizin DAP’ın başına getirmeyi düşünüyoruz.”

Yine Vatikan kin kusuyor; “Yeryüzünde Aryan ırkı dışında kalan bütün ırklar ya bize hizmet eden sefil köleler haline gelecekler ya da yok olacaklar.”

“Hıristiyan dünyasının ortak hedefi değişmedi. Yine aynı Müslüman Türkler. Yüzyıllarca başımızın belası Türkler Kıbrıs Barış Harekatını yaparak etraflarında kurmaya çalıştığımız büyük çemberi bir kez daha yıkmayı başardılar.”

“Emperyalist Aryan kavimlerinin dünyaya anlattıkları hikayelerle ulaştığımız bilimsel veriler örtüşmüyor.”

Sonunda 1985’di Uluslararası konferansta Etrüsk Uygarlığı tescillendi.

***

Eserle ilgili Profesör Semih Güner’in yorumu şöyle: "Akademik çevremde ‘arkeolojinin baş edemediği bir gizemler yumağı' olarak tanımladığım Etrüsk kültürünün etnik kökensel şifrelerini Nadir Doğan satır aralarında bize bir,bir aktarıyor. Hatırlatıyor.Vurguluyor.Yazar ‘Baron' adlı eserini bilimsel doğrular üzerinden polisiye roman kurgusu içinde okuyucuya sunuyor. Engin bilgi birikimiyle yoğrulan özgün anlatımıyla..."

Haftaya yeniden buluşmak üzere hoşça kalın dostlar.