2014 yılında üçüncü karısını boşadıktan sonra beş yıl bekar kaldı. Metresleri vardı. Hatta metreslerinden biriyle tatile giderken düşük belli pantolonu ve dövmeleriyle kendi ülkesi hariç tüm dünya basınında geniş yer almıştı... Sonuçta kraldı...

Korumaları arasında güzel bir kadın vardı. Önce şefliğe getirdi. Baktı ki; koruma şefliği az geliyor. Hop statüsünü yükseltip general yaptı.

Kraldı, muktadirdi...

E artık generalle evlenebilirdi. Muhteşem bir düğün töreni yaptılar. Yeni eş general rütbesiyle yerlerde sürünerek kendisine hediyeler getirdi. Diğer askerler de yerlerde sürünüyor bağlılıklarını bildiriyorlardı. Güzel bir gündü. Herkes mutlu mutlu evine döndü.

Kral krallığını yaptı ve yeni eşine bir de kraliçe unvanı verdi. Ardından yeni kraliçenin kraliyet ailesi mensuplarının tüm imtiyazalarına sahip olacağını açıkladı.

Mutlulukları daha da arttı.

Aradan iki ay gibi uzun bir süre geçti.

Kral bir gün hastaneye uğradı ve 31 yaşındaki güzeller güzeli hemşireyi gördü.

Koca kral bir hemşireyle...? Olmazdı tabii.

Hemen hemşireyi general yaptı. Üstün şeref madalyası ve üstün cesaret ödülleri de işin cabasıydı. Statü artınca ilişki resmen halka duyuruldu. Bu kez yeni geline “Kraliyet metresi” unvanı uygun görülmüştü.

Kral kral adamdı. Ona da tören yaptı. Hatta kraliçe de törende yer aldı. Yeni gelin, pardon metres yerlerde sürünerek krala bağlılığını bildirdi. İki aylık eski gelin de aynı yoldan geçtiği için gülücüklerle törene renk kattı.

Böylece Tayland'da mutlak monarşiden parlamenter monarşiye geçilen 1932 yılından bu yana ilk kez bir hükümdar resmen çok eşli oldu.

Sonra dünyanın en doğal olayı yaşandı ve iki gelinin arası açıldı.

Ve kral anında olaya el koydu. Metresinin tüm unvanlarını ve ayrıcalıklarını iptal etti.

Aşırı hırslı olması ve kendini kraliçenin statüsüne yükseltmeye çalışması, metresin başını yemişti. Süklüm püklüm evine döndü... 

Bu olaylar ülke basınında hiç yer almadı. Tek bir eleştiri bile yapılmadı.

Çünkü Tayland'da kralı eleştirmek 15 yıldan başlıyordu.