Ziraat Türkiye Kupası bir turunu daha geride bıraktı hafta içerisinde… Kupanın 4. turunda İzmiri temsil edenlerden sadece Bucaspor turlayabildi. Menemen Belediyespor, Tire1922 ve Altınordu kupaya veda eden ekipler arasında yerlerini aldılar.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bu yıl kupanın statüsünde bazı değişikliklere gitmişti. Ülkemizdeki birçok politikanın yap-boz tahtasına çevrilmesini fırsat bilen TFF yetkilileri grup maçlarını şapadanak kaldırıverdiler. Gerekçe de yok üstelik… Hani dörderli gruplar oluyordu ya Şampiyonlar Ligi ya da Avrupa Ligi gibi… Grup maçları sonucunda ilk iki turluyordu falan… İşte bu sene bu yok! 4. turdan sonra çift maçlı eleme usulü devam edecekmiş maçlar!
Onu da geçtim. Zaten büyük takımlar yani Süper Lig ya da TFF 1.Lig temsilcileri as kadrolarıyla çıkmıyorlar kupa maçlarına… Hatta Galatasaraylı Sinan Gümüş geçenlerde hocasına isyan etmiş; “oynamam için Türkiye Kupası maçlarını mı beklemem gerekiyor” diye… Futbolcu bile anlamış; kupa maçlarının yedek oyuncuları tatmin eden bir platforma dönüştüğünü…
Bazı takımlar da sanki özellikle eleniyorlar. Savaşılan cephe sayısını azaltmak için… Temsilcilerimizden Menemen ve Tire takımları TFF 1.Lig ekiplerine elendiler. Ama Altınordumuz Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekiplerinden Kars36 Spor Kulübüne elendi. 90+4’ün de uzatmasında yedikleri gol ile… Kars takımını asla hakir görmüyorum. Çıkıp aslanlar gibi mücadele ettiler. 60. dakikadan sonra biraz oyundan düşseler de mücadeleyi bırakmadılar. Sonucunu da turla alıp Kars’a döndüler. Altınordu ise U17, U19 ve A Takım karmalı bir yapıyla sahaya çıkmıştı. Çıkmıştı da enteresan bir şekilde turlamayı istemiyor gibiydi.
Altınordu’lu çocuklar oynadılar ama gerçekten çocuk gibiydiler…