Bir dönüm noktası olabilecek yerel seçimler yaklaşırken, adayları tanımaya ve sizlere tanıtmaya karar vermiştim ki sevgili Prof. Dr. Ece Onur “Cemil Tugay sınıf arkadaşım” deyiverdi. Bizi tanıştırmasını rica ettim; tanıştık, görüştük…

Dr. Cemil Tugay’ı Tanıyalım

Dr. Tugay “Keşke böyle insanlar siyasete girse” diye düşündüğüm insan profiline uyuyor. İyi bir mesleği ve geliri olmasına karşın, içinde bulunduğumuz koşullardan (adalet, ekonomi, özgürlükler gibi) rahatsızlık duyarak, kendini sorumlu hissetmiş ve bu koşulları düzeltmeye katkı sağlayabilmek için elini taşın altına koymaya karar vermiş. Belediye başkanlığını bir meslek olarak değil, geçici süre ile yapılacak bir hizmet olarak görüyor. Demokratik bir aile yapısına sahip olan Tugay, yukarıda saydığım gerekçeleri dile getirerek, eşinden ve çocuklarından beş yıllığına izin istemiş; zor da olsa izni almış.

Cemil Tugay yıllardır Karşıyaka’da oturuyor, Karşıyaka’nın maçlarına gidiyor ve tıpkı hasta Karşıyakalı oğlum Yiğit gibi ‘Kutsal Topraklar’ terimini kullanıyor, Karşıyaka için.

10 yıldır CHP’ye üye olan Cemil Tugay, önce il yönetiminde komisyonlarda çalışmış, iki dönem Karşıyaka ilçe başkan yardımcılığı ve bir yıl Karşıyaka Kent Konseyi yürütme kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuş.

Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş gerçek bir Atatürkçü... 1919’un yüzüncü yıldönümü olan 2019’un, aydınlık bir dönüşümün başlangıcı olacağına inanıyor ve bunun için çaba sarf ediyor. Sanata ve sanatçılara da çok değer veriyor; beni, yakın arkadaşlarının Karşıyaka’da gerçekleşecek tiyatrolarına davet etti. Sınıf arkadaşları arasında da çok seviliyor; Ege Tıp 89 mezunları “Cemil için ne yapabiliriz, ona nasıl destek olabiliriz?” telaşındalar. Aşırı yapılaşmaya, büyük AVM’lere karşı ve hayvanları çok seviyor.

Projeleri

Daha güzel, daha yaşanabilir bir Karşıyaka için birbirinden güzel projeleri var, Dr. Cemil Tugay’ın. Bunları kendisini açıklaması daha doğru olur; ama bir tanesi için izin aldım. İzmir’e gelen yabancı turistlerin mutlaka gezmek isteyecekleri üç yer kazandırmak istiyor, Karşıyaka’ya. Kent tarih ve kültürünün çocuklara ve gençlere aşılanabilmesi için bir kent tarihi müzesi kurmayı planlıyor.

Özgeçmişi

1967’de doğan Tugay, 1983’de İzmir İnönü Lisesi’nden, 1989’da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş. Pratisyen hekim olarak çalıştıktan sonra, 1993-1999 arasındaki uzmanlık eğitimi sırasında, Ankara Numune, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Amerikan Hastanesi ve bir yıl süreyle Amerika’da ünlü Cleveland Clinic Foundation’da çalışmış. Cleveland’da yaptığı araştırmalarla birçok uluslararası ödül kazanmış. Uzman olarak Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi, Köln (Almanya) Mediapark Kliniği ve İzmir Kent Hastanesi’nde çalışmış. Daha sonra Alsancak'ta kendi kliniğini kurmuş. Birçok bilimsel ve siyasi kuruluşta çalışmış, yöneticilik yapmış.

Sonuçta;

Bilgi birikimleri ve problem çözme yetenekleri sayesinde, sınavlarda üst düzeyde başarı gösteren tıp doktorlarının bir avantajları da halkla yakın iletişim içinde olmaları. Güven duyulan, sorunlara hızlı ve pratik çözümler geliştirebilen Cemil Tugay gibi hekimlerin siyasette de başarılı olacaklarını düşünüyorum.

Dr. Tugay çok heyecanlı ve hevesli; 24 saat çalışmaya hazır olduğunu söylüyor; saat 24:00 olduğunda hala konuşuyorduk, zaten. En küskün CHP’lileri bile ikna edeceğini; seçildiğinde (seçilirse değil), sevgili Tunç Soyer ile en uyumlu çalışan belediye başkanlarından biri olacağını düşünüyorum; sevgili Kamil Okyay Sındır da aynı görüşte.

Dr. Cemil Tugay, bir plastik cerrahın küçük dokunuşlarıyla, İzmir’in karşısında bir gerdanlık gibi uzanan Karşıyaka’mızı daha da güzelleştirecek, ona değer katacak...