Utku Gümrükçü ile yollarımız yıllar öncesinde Atatürkçü Düşünce Derneği’nde (ADD) kesişmişti. Aday olduğunu öğrenince, Çiğli’de oturan Sasalı Sosyal Dayanışma Derneği’nden dostum Sevtap Şirin’i aradım. Sasalı köyünde özellikle kadın ve çocuklara, sanat ve el becerileri, tarım, sağlık, kişisel gelişim, felsefe gibi birçok alanda eğitimler veren, meslek edindiren dernek üyeleri ile referandum öncesi Çiğli’de köy kahvelerini gezerek, sohbetler etmiştik. Sevgili Utku’yu gönülden desteklediklerini öğrenince, bağlantı kurmalarını rica ettim.

Karşıyaka’da buluştuğumuz Utku Gümrükçü ile hem eski günleri andık hem de projeleri ve Çiğli’nin sorunları üzerinde konuştuk. “Bir kente hizmet onu sevmekle başlar” diyor, Gümrükçü; ‘kalkınmış’ ve ‘gülümseyen’ bir Çiğli’yi hedefliyor.

Sorunlar ve Projeler

Çiğli’nin ana sorunlarını imar, çöp, mahalleler arası hizmet dengesizliği ve bölünmüşlük olarak özetliyor, Gümrükçü. Kentsel, ekonomik, toplumsal ve kültürel bir gelişme hedefliyor, Çiğli için. Şehre bir meydan kazandırılması, turizmin geliştirilmesi ve tema parkların oluşturulması gibi projeleri var.

Atapark: Cumhuriyetin kuruluşunun 75. yılında “Çiğli Cumhuriyet’i seviyor” sloganını kullanmışlar. 1919’un yüzüncü yıldönümü olan 2019 ile 2023 yılları arasında görev yapacak olmayı çok önemseyen Gümrükçü’nün ilk hedefi, Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nı ve Cumhuriyet devrimlerini anlatan, içinde kafeteryalar ve odalar barındıracak olan Atapark.

Utku Gümrükçü Kimdir?

1981’de İzmir’de doğan Gümrükçü siyasete genç yaşta atılmış. 18 yaşında CHP Çiğli Gençlik Kolları eğitim sekreteri, 19 yaşında ilçe başkan yardımcısı, 21 yaşında CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi olarak çalışmaya başlamış; bu görevleri birçok dönemde sürdürmüş. CHP Çiğli İlçe Başkanı olmasının ardından 2018’de CHP İl Başkan Adayı olmuş ve %45'e yakın oy almış.

ADD Genel Merkezi’nde delegelik ve yönetim kurulu yedek üyeliği ve ADD İlçe Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuş. Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı, başyazarlık, genel yayın yönetmenliği, imtiyaz sahipliği, radyo program yapımcılığı ve sunuculuğu yapmış. Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan Gümrükçü, inşaat sektöründe çalışıyor.

Nereden Nereye Geldik?

Utku Gümrükçü ile görüşürken, son 15-20 yılda Türkiye’deki değişim canlandı, gözümde. ADD’nin son derece etkili olduğu yılları, düzenlediğimiz ses getiren etkinlikleri, milyonların katıldığı Cumhuriyet mitinglerini anımsadım. FETÖ’nün ve destekçilerinin Ergenekon ve benzeri komplolarla Atatürkçülere ve Türk Ordusuna verdikleri zararları düşündüm. Mağdurlardan biri de Utku Gümrükçü idi.

Utku’yu desteklemek, ona oy vermek, komplocu hain örgütlere ve onların destekçilerine verilecek en güzel yanıt olacak sanırım.

Not: Geçen haftaki yazımın ardından İYİ Parti ve CHP’nin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ortak adayı İsmail Ok, Ayvalık’ı ziyaret ederek, Sevgili Rahmi Gençer’e tam destek verdiğini açıkladı. Her iki başkan adayını kutluyor ve başarılar diliyorum. İki parti arasındaki yakınlaşma, her yerde başarı şansını arttıracaktır.