“Cehalet bizi boğuyor artık. Eskiden zalimin zulmü vardı, şimdi cahilin zulmü!” (Meral Okay)

Ekranda bol özel hayat dedikodulu bir magazin programı.

Geçmişte montaj videoları bile gerçek sanıp gaf yapmalarıyla tanınan iki sunucu mu desem bilemedim, tartışıyorlar,

“Birini hoca diye programa çıkartıyorsak ne söylediğini bilmesi lazım. Biz burada magazin konuşurken bile kırk kere düşünüyoruz. Bu ne demek ya. Olacak iş değil derken”, birisinin de izleyiciden gelen, “Sağlık Bakanlığı’nın bunu doktorluktan alması lazım!” mesajını okuduğu görüldü.

Ne güzel değil mi cehalet (!)

Bilgenin dediği gibi; insan her şeyi biliyor (!)

Derin cehalet adeta ekrandan fışkırıyor!

****

Hoca diye tartıştıkları kişi, dünya çapında Jeoloji Profesörü Celal Şengör’dür!

Şengör, jeolojide bilhassa yapısal yerbilim ve tektonik dallarındaki çalışmalarıyla ünlenmiştir. Şerit kıtaların dağ kuşaklarının yapısına etkisini ortaya koymuş ve “Kimmer Kıtası” adını verdiği bir şerit kıta keşfetmiştir. 7 dil bilen, uluslararası ödüllere sahip, kitapları olan, jeoloji ve tektonik konularda yüzlerce bilimsel makalesi ve tebliği bulunan ABD, Rusya, Avrupa ve Almanya’nın bilimler akademisine üyedir Celal Hoca. Jeolojiyi, kendisine “Denizler Altında Yirmi Bin Fersah”ın yazarı Jules Verne’nin sevdirdiğini söylemiştir.

“Türkler modern çağda neden cahil bırakıldı?” sorusuna, “Türkler, kendilerini cahil ettiler. En cahil Türkler, Müslüman Türklerdir” diye de yanıt veren akademisyendir. Dolayısıyla bir kesimden tepki almıştır, bir kısım da kendini desteklemiştir toplumda.” (12 Eylül darbecilerine övgüler düzdüğünü de unutmuyoruz tabii Şengör’ün!)

****

Sunucuların Celal Şengör’ü tıp doktoru -muhtemelen- jinekolog sanıp sağlık bakanına şikayet etmesi, hazindir gerçekten. Bu kişilerin bilimin; kanıt, akıl ve mantıkla insanlığı yaşattığını ve çağdaşlığa doğru ilerlediğinden haberleri yok! Geldiğimiz nokta, hep var olan cehaletin son dönmede yükselmesi ve dayanılmaz cüretidir!

“40 kere düşünüyoruz” diyenlerin ürkütücü cüretidir! Bilime sırtını dayamış gelişmiş toplumların en tehlikeli hastalığıdır cehalet. Gelişmeyi tamamlayamamış toplum da onun dedikodusunu yapar. Aynı, jeologla jinekolog farkını bilmeyenler gibi!

****

Lev Tolstoy ne güzel söylemiştir: “Cehalet hep aynı şeyi söyler. Bilmediği bir şey varsa, onun saçma olduğunu söyler.”

Büyük Filozof Sakallı Celal’in de cehaletle ilgili çok güzel sözleri vardır: “Bu kadar cehalet ancak tahsille mümkündür!”, “Türkiyede aydın geçinenler Doğu’ya doğru seyreden bir geminin güvertesinde  Batı yönünde koşturarak Batılılaştıklarını sanırlar” der.

Virüsler bile yok olur cehalet yok olmaz!

Büyük İnsanlık’ın ezeli, amansız düşmanıdır cehalet! Gerçekten cehalet altın çağını yaşıyor!