Gazi Mustafa Kemal Atatürk; "Eğitimdir ki bir ulusu ya özgür, bağımsız, şanlı ve yüce bir toplum halinde yaşatır ya da onu tutsaklığa ve yokluğa sürükler. Dünyada her şey için, maddiyat için, başarı için en doğru yol gösterici bilimdir, fendir" diyor.

Eğitimi bu kadar önemseyen, uygarlığa ve çağdaşlığa ışık tutacak tek şeyin eğitim olduğunu gören Atatürk, eğitim dizgesinin akıl ve bilim olduğunu gelecek kuşaklar için öngörmüştür. Atatürk'ün eğitim öngörüsünde sevgiye dayalı olma esastır. Uygar bir toplum olabilmenin yegâne anahtarı, insan odaklı çağdaş bir eğitimdir.

Şimdi baktığımızda Türkiye, akla ve bilime duyarlı, sevgiye dayalı eğitimden hızla uzaklaklaştırılmakta, eğitimin içi boşaltılmakta ve eğitim dinsel eksene çekilmektedir. Ne yazık ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünden sonraki süreçlerde; ülkemizde ekonomi, eğitim, savunma, kültür ve diğer birçok konuda bağımsız ve ulusal politikalardan geri dönüşler ve sapmalar başlatılmış, ve bu sapmalar şimdi daha daha artırılmıştır.

Ulusal politikalardan sapmalar bu iktidar döneminde çok daha belirgin hale getirilmiştir. Türk Eğitim Sistemi; yetişecek çocuklarımıza, gençlerimize her şeyden önce; Türkiye'nin bağımsızlığına, kendi benliğine ve ulusal çıkarlarına düşman olan bütün unsurlarla savaşmayı öğretmelidir.

Buradan iktidara sesleniyorum. Eğer siz bu ülkeninin eğitim sistemini dinselleştirme konusunda ısrar etmeye devam ederseniz bu ülkenin hiçbir sorunu çözemezsiniz. Çağdaş ve laik bir eğitim sistemi her sorunun çözüm noktasıdır, anahtarıdır. Halkın mutluluğunu, refahını, özgürlüğünü ancak çağdaş bir eğitim yoluyla çözebilirsiniz. Yoksullukla ve işsizlikle mücadele etmek, istihdam olanaklarını yaratmak, çağdaş ve bilimsel eğitim yoluyla sağlanabilir. Hukukun üstünlüğüne dayanan, çağdaş ve çoğulcu bir demokrasiye ancak düşünsel bir eğitim yoluyla kavuşabilirsiniz.

Gençlerimizi, çağdaş gereksinimlere uygun alanlarda, bilime, üretime, teknolojiye, özgür düşünceye ve insana saygılı; yaratıcı, üreten ve erdemli; ülkeye ve topluma yararlı bireyler yetiştirmek dinsel odaklı bir eğitimle değil, çağdaş ve laik bir eğitimle sağlanabilir.

Her türlü sömürünün önlenmesine ve tüm insanlğın esenliğine ve özgürlüğüne kavuşmanın yegâne yolu ve anahtarı yine bilime ve fenne dayanan eğitimdir.

Nefrete, talana, yalana, kul hakkı yiyene karşı koymak için yine çağdaş eğitime ihtiyaç vardır. Yılmadan, usanmadan, eğilmeden, bükülmeden insanca yaşamak için, çağdaş ve laik eğitim sistemine gitmekten başka hiç bir çaremiz yoktur.

Zulme karşı koymak için, başını dik tutabilmek için tek yol sevgiye dayalı bilimsel, düşünsel ve çağdaş eğitimdir.

Nokta.