Bulutlar bizim yaşayacaklarımızı biliyor, onlar bile ağlıyor halimize.

Şu insanlığın düştüğü çaresizliğe bakar mısınız? Çin'in Wuhan kentinde aralık ayı sonunda çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen yeni koronavirüs hastalığının (covid-19) virüsü; her gün yüzlerce insanı öldürüyor.

Dünyanın süper güçleri bu virüs karşısında çaresiz. Başta ABD olmak üzere Avrupa'yı kasıp kavuran bu virüs karşısında bu süper güçler diz çökmüş durumda.

Açgözlü paragözler bakın ne hale getirdiniz dünyayı?

"Hep biz kazanalım, hep biz üretelim, yine biz kazanalım" dediniz.

Sömürdünüz insanlığı on yıllardır. Sömürü mantığınızla doğayı acımasızca hırpaladınız, talan ettiniz. Şehirleri yaşanmaz beton yığınlarına çevirdiniz. Ormanları yaktınız yıktınız. Dereleri, nehirleri kurutup yok ettiniz. Toprağı kimyasallara boğdunuz, toprağı bile ağlattınız. Sebzelerin, meyvelerin, hububatların genetik yapısını bozdunuz. İşte bu yüzden doğa sizi affetmiyor.

İnsanoğlunun doğaya tabi olması gerekirken, doğayı kendinize tabi etmeye kalkıştınız. Yüksek teknolojiyi insanlık yararına değil, insanlığı katletmek için kullandınız. Petrol uğruna mazlum milletlerin ulus devletlerini yıkarak tarumar ettiniz. Biyolojik ve ekolojik dengeleri bozarak buzulları erittiniz, dünyanın iklimini değiştirdiniz. Hayvan popülasyonlarını bozarak yeni gen icatları yaratınız. Altın aramak için siyanürü toprağa suya saldınız. Bu yüzden doğa sizi affetmiyor.

Mazlumların günahı yok bu sonuçtan. Bu koronavirüs vakası, doğanın insanlığa bir uyarısıdır. Doğa, insanlığa "Kendini topla ey insanoğlu, bu düzen böyle gitmez" diyor.

"İnsanlığa yakışan yeni bir dünya düzeni kur" diyor. Koronavirüs illeti ne yazık ki binlerce insanı öldürdü ve öldürmeye devam ediyor. Ölenlere rahmet dilerim. Mekanları cennet olsun.

Bulutlar bizim yaşadıklarımızı biliyor, onlar bile ağlıyor halimize. Öyle değil mi?