Bazen öyle oluyor. Gündemin harala gürelesinden, gerçekten ne olduğunun farkında bile olamıyoruz. Mafya liderinin açıklamaları, tosuncuğun ülkeye dönüşü, Marmara Denizi'nin çöplüğe dönmesi... Ve baş edilemez noktaya gelen zamlar... Aslında gündem konusunda çok zenginiz. İçinde olmasak eğlenceli bir ülke diyeceğim ama diyemiyorum. Çünkü içinde yaşıyoruz ve eğlenemiyoruz. Zaten bu laf da kullanıla kullanıla espiri değerini yitirdi...

Günlük kaos yüzünden pek ilgi göstermediğimiz değişik bir gençlik geliyor. Durup dururken yeni yetmeleri dikkate almış değilim. Ayvalık Eski Belediye Başkanı Ali Güreli sosyal medyada görüşlerini paylaşırken hiç hesap etmediğimiz bir konuya değinmiş.

Önce sözü ona bırakıyorum;

"Tüm siyasilerin pek bir araştırma yapmadan, hakkında fikir yürüttüğü ilk defa oy kullanacak gençler, yapılan araştırmalarda her iki bloğun da taraftarı olmadıklarını aslında mevcut sisteme karşı olduklarını anlatıyorlar.

Bu beklenmedik bir durum...

Aklı sadece mevcut oyun kurallarına, sisteme eren mevcut siyasi partiler buna hazır değil.

Misal hala bilmem neredeki meczup bir müftünün kadınlar evde otursun, şort giymesin, beş çocuk yapsın vs, gibi demeçlerini ısıtıp gündeme getiriyorlar.

Oysa bu genç çocuklar oraları geçmiş, o müftüyü zaten ciddiye almıyorlar, cevap vermeye değmez görüyorlar... Ama ısıtan parti farkında değil ya da başka malzeme yok.

O gençlerin yüzde sekseni başka bir ülkeye göç etmeyi düşünürken onlara artık milliyetçilik de bir şey ifade etmiyor. Çocuklar çoktan yakmış gemileri.

Bozuk aksanlı, yalnış vurgulamalı hamaset yapan politikacıların devri çoktan bitmiş de kendileri farkında değil.

Boğaziçi Üniversitesi'nde diğer arkadaşları ile beraber kayyum rektöre direnen, gaz yiyen, dayak yiyen başörtülü bir öğrenci, hangi siyasi partinin kompartımanında? Veya LGBT'yi destekleyen benzer bir arkadaşı...?

Mevcut partiler hazır değil daha bu fotoğraflara.

Yeni bir çağ başlıyor bu ülkede mevcut ezberlerin çöp olacağı."

İddialı bir yaklaşım.

Ama pek de haksız görünmüyor. Eğer Güreli haklı çıkarsa yepyeni bir anlayışa, yepyeni bir siyasi manzaraya hazır olun.

Olmazsanız siz bilirsiniz.

Tren kalkıyor...