Spor Toto Süper Lig iki hafta önce oynanan karşılaşmalarla başladı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun son yıllarda sıkça başvurduğu ve adeta bir gelenek haline gelen Türk futbol tarihinin büyük şahsiyetlerini onurlandırmak adına oynanan mevcut sezona isimler vermesi yeniden gündem oldu. Süleyman Seba, Turgay Şeren, Lefter Küçükandonyadis süper lige adı verilen büyük futbol efsanelerinden birkaçı oldu. Ve son olarak geçen sezon elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Arabam.com Konyaspor'un stoperi Ahmet Çalık'ın anısına geçtiğimiz sezona Ahmet Çalık'ın adı verilmişti.

Geçtiğimiz hafta sonu başlayan bu sezon, 2023 yılının Mayıs'ında yani Cumhuriyetimiz'in ve TFF'nin kuruluşunun 100. yılında sonra erecek. Sosyal medyanın önemli mecralarından olan Twitter'da geçtiğimiz haftadan itibaren ara ara dillendirilmesine rağmen yetkili hiçbir mecradan bu sezonun adına ilişkin bir açıklama gelmedi.

Birçok sosyal medya kullanıcısı 2022-2023 sezonunun isminin Cumhuriyetimiz'in banisi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adının verilmesi gerektiğine dair paylaşımlarda bulunuyor. Ülkemizi savaşın en zor şartlarında beraberindeki silah arkadaşlarıyla birlikte işgalci güçlere karşı büyük bir mücadele göstererek kuran Kemal Paşa'nın adının böylesine anlamlı bir sezona verilmesine kimsenin karşı çıkacağını düşünmüyorum. Kaldı ki birçok takım tarafından eleştirilen, hakkında birçok haber çıkan mevcut TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin kendisinin ve yönetim kurulunun iyi niyetini göstermek için büyük bir fırsatı var.
Ülke futbolunun içinde bulunduğu hali, ekonomik durumu ve kaliteyi düşünürsek Türkiye Cumhuriyeti'ni yoktan var eden bir Bani'nin adının bu sezona verilmesi belki de mevcut durumun değişmesinin ilk adımı olabilir. Her yıl fair play söylemleriyle başlayan ama ne hikmetse 5. haftadan sonra büyük hakem hataları, tehditkar başkan söylemleriyle devam eden bir ligimiz olduğunu varsayarsak belki de ligin başıyla sonunun aynı söylemlerle bitmesini sağlayabilecek başkanların, hocaların, oyuncuların fütursuzca yaptığı söylemlerinden bir nebze utanmalarını yüzlerinin kızarmasına sağlayacak bir yol olabilir. Başkanından malzemecisine takımların çıkıp sık sık, “Bu ligde hala şaibe var, TFF bunları araştırmalı, suçlular temizlenmeli” söylemleri genelde sonuçsuz kaldığını, yapılan başvuruların cevaplarının dahi geri gelmediğini gördüğümüz sezonlar oldu. İçerde Avrupa ve Amerika destekli isyanların, dışta ise bizzati Avrupalı ülkelerin başını çektiği karışıklıklardan alnın akıyla çıkan Kemal Paşa, belki ligimizi de bu şaibelerden kurtarabilir. Bu yazdıklarımın belki de hiçbirisi gerçekleşmeyebilir ama her ne olursa olsun bu sezonun adı 2022-2023 Spor Toto Süper Lig MUSTAFA KEMAL ATATÜRK Sezonu olmalıdır.