Hayatta hepimizin karşısına zaman zaman engeller çıkar. Sorun aslında engelden çok, ona bakış açımızla ilgilidir.
Kimileri bu engelleri şansızlık, bahtsızlık olarak değerlendirip kaderine küser, kimisi de engelleri büyümenin, gelişmenin, dönüşmenin bir yolu olarak görür. Bir tarafta engellere takılanlar vardır, diğer tarafta o engelleri aşanlar.
Fiziki engeller için de bu geçerli. Elleri olmadığı halde inanılmaz tablolar yapanların, bacakları olmadığı halde olimpiyat madalyası kazananların, gözleri görmediği halde dünyayı belki birçoğumuzdan daha net görenlerin inanılmaz hikayelerine tanık oluyoruz zaman zaman… Size de oluyor mu bilemem ama, böyle hikayeleri okuyunca, bazen kendimden utanıyorum ben. Onlar bunca şeyi, engellere rağmen başarırken bizim tembelliğimize şaşıyorum biraz da…

* * *

Engel sadece insana has değil tabii ki… Engelleriyle yaşamaya çalışan hayvanların da sayısı azımsanmayacak kadar çok. Şanslı olanlar, güzel insanların da yardımı ile engelleri aşmak için çabalıyor.
Bunlara bir örnek de Vestel’den geldi. Vestel ekibinin Manisa Büyükşehir Belediyesi Bakımevi’ni ziyaret etmesi ve oradaki felçli canların yaşadıkları sıkıntıyı görmesiyle başlıyor her şey. Gördüklerinden çok etkilenen ekip harika bir projeyi hayata geçirmek için kolları sıvıyor.
Projenin adı, 'Vestel Engelleri Sevgiye Dönüştürüyor'. Adı gibi güzel proje kapsamında, Vestel fabrikasında normalde geri dönüşüme gidecek olan malzemelerle felçli canların yeniden yürümesini sağlayacak yürüteçler tasarlanıyor. Sonra da; kullanımı rahat, hayvanların kaldırım gibi yükseltilerden bile yardıma ihtiyaç duymadan kolayca çıkmalarını sağlayacak şekilde tekerlekleri tasarlanmış yürüteçlerin üretimine başlanıyor.
Yapılan ilk yürüteçler Manisa Büyükşehir Belediyesi Bakımevi’ndeki engelli canlara ulaştırılıyor. Bakımevindeki engelli canlar artık yeniden yürümenin hatta koşmanın mutluluğunu yaşıyor. Şimdi sıra diğerlerinde, çünkü proje sadece Manisa ile sınırlı tutulmamış.
Türkiye'de bir ilke imza atan Vestel, ürettiği yürüteçleri Manisa Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile talep halinde ülkedeki tüm resmi belediye barınaklarına gönderiyor.
Vestel’i bu muhteşem proje için alkışlarken, bu vesileyse ülkemizdeki dezavantajlı bireyler ve sahipsiz hayvanlar için elini taşın altına koyup farkındalık projeleri üreten tüm firmalara da teşekkür edelim.
İyi ki varsınız.