22 Ekim günü yarış kampanasının çalınmasının ardından 100'e yakın ahşap yat ve 1.500'e yakın yerli ve yabancı denizcinin katılımıyla Yalıkavak rotasında mücadele edilecek.
Akdeniz’in en büyük deniz organizasyonlarından biri olan Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Yat Yarışları 24. yaşında bir kez daha yelkenlerini “dostluk” rüzgârıyla dolduracak.
Bodrum Cup dünyanın dört bir yanından denize, yelkene sevdalıları yine yeni şenliğinde bir araya getiriyor. 22 Ekim’de başlayacak olan 24. Bodrum Cup Yelken Yarışları Acıbadem ana sponsorluğu ve Bodrum Belediyesi destekleriyle Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından düzenleniyor.

ANA TEMA “DOSTLUK”


Bu yıl da 5 etap olarak düzenlenecek kupada rota ege’nin ve Yunanistan Adaları’nın güzelim sahilleri… Rotada Kalimnos ve Kos Adalarının da yer alması iki yaka halkını dostça bir araya getirirken yarışmanın ana temasının amacına ulaşmasını sağlayacak.
22 Ekim günü yarış kampanasının çalınmasının ardından 100'e yakın ahşap yat ve 1.500'e yakın yerli ve yabancı denizcinin katılımıyla Yalıkavak rotasında mücadele edilecek. Akşam Palmarina Bodrum ve Yalıkavak Belediyesinin misafiri olacak yarışmacılar, 24 Ekim'de didim'e yelken açacak. 25 Ekim'de Yunanistan'ın Kalimnos Adası'na gidecek olan yatlar, 26 Ekim'de kos rotasında yarışacak. 27 Ekim'de ise kos-Bodrum rotasında büyük mücadele yapılacak.
Bodrum kupası’nın 1989 yılından bu yana Organizasyon komitesi Başkanı olan era Bodrum Yelken kulübü Başkanı Erman Aras, Bodrum Cup Yelken Yarışlarının yıllar içerisinde yarışla birlikte bir deniz şenliğine dönüştüğünü belirtirken her yıl olduğu gibi gözleri
parlıyor. Aras, "komşu Yunan adalarının programa katılımı ile renklenen Bodrum Cup Yelken Yarışları, iki yaka halkının yakınlaşmasına da bu vesile ile katkı sağlıyor. Organizasyon, ahşap yatların yanı sıra misafir kategorisi ile bu şenlik içerisinde olmak isteyen tüm yatlara da açık. Bodrum Cup, sadece bir yarış değil, ülkemiz zenginliklerini, yat turizminin gelişimini tüm dünyaya başarı ile tanıtan bir organizasyondur. Hedefimiz, ülkemizdeki yat yapım sektöründe yıllardır pilot bölge olarak görev yapan Bodrum’daki bu organizasyona, gelecek yıllarda yat ve yatçıların uluslararası katılımının arttırılması ve etkinliğin daha prestijli bir hale getirilmesidir.
Bodrum Cup’ta, katılım deneyimleri ile tersanelerimiz çalışanları daha performanslı yatlar üretme yarışına katılmışlar ve her yıl yeni ürünlerini deniz üzerinde seyir anında sergileme ve pazarlama imkanı bulmuşlardır. Bodrum Cup bu özelliğinden dolayı yüzen bir
BOAT SHOW derken 24 yılın özetini bir soluğa sığdırmaya çalışıyor gibi.