Profesyonel liglerdeki takımların, futbolcu alıp-verme dönemi olan transfer sezonu, 31 Ağustos saat 23.59 itibarı ile sona erdi. Devre arası transferleri için tüm profesyonel takımlar, 04 Ocak 2017 tarihini bekleyecekler. Kurulan yeni takımlar, gidenler, gönderilenler, gelenler… Kiralıklar, satılıklar… İmara yeni açılan bir bölgenin emlak piyasasından daha hareketli! Bu dönemi kimi kulüpler ve futbolcular iyi, kimisi de kötü geçiriyor! Hatta koca sezon oynasa bu kadar yorulmayacak! Maddi durumlar ve fiziki şartlar doğal olarak kulüpleri zorlayabiliyor… İzmirlilere şöyle bir baktığımızda, transfer konusunda en muzdarip Karşıyaka… Malum transfer yasağı ve diğer problemler…
Karşıyaka’nın dışında, Göztepe, Altınordu, Buca, Menemen Belediye, Altay, Bergama Belediye ve Tire 1922, İzmir’imizi profesyonel liglerde temsil edecek diğer takımlarımız! Ve hemen hepsi bütçelerine göre ya da yönetsel stratejilerine göre transferlerini yaptılar, yeni sezona hazır hale geldiler… İzleyip göreceğiz yeni sezondaki durumlarını…
Transfer hadisesi iyi olmasına iyi de! Bir de her önüne geleni ya da her önerileni alanlar var! Misal, Menemen Belediyespor! İki sezon önce 3.ligden 2.lige çıkan ve çıktığı sezon başarılı grafiğini, play-off ile süsleyen Menemen Belediyespor! Geçen sezonda da play-off’u sadece 2 puan ile kaçıran Menemen Belediyespor!
Futbolseverlerin Süper Lig geçmişlerinden iyi tanıdığı Erman Kılıç ve Gökhan Ünal, Menemen Belediye'nin yeni transferleri… Yeni hoca Suat Kaya’nın isteği doğrultusunda transfer edilmişler… Bu arkadaşlarımızın geçmişlerine, kariyerlerine, maç tecrübelerine diyeceğim yok! Ancak, zaten yolunda giden, 3.Lig'den 2.Lig'e çıkarak, son iki sezonda kısıtlı bütçe ve altyapı takviyeleri ile başarılı olan bir takımın böyle oyunculara ihtiyacı var mı? Yok mu? Defalarca kez gördük ki, altyapı destekli ve iyi giden takımlara, tabir yerindeyse biraz palazlanmış oyuncuları takviye ettiniz mi ahenk bozuluyor! Bu amatörde de böyle, profesyonelde de! Sonra elinizde, transfer yasağı getirilmiş bir takım kalıyor!
Neymiş? Eskiden iyiymiş! Şöyle oynamış! Böyle gol atmış! Mışlar, mişler… Eskiye rağbet olsa, bitpazarına nur yağarmış! Yeniye bakalım, yeniye… Yeni yetişenlere!