Yerel seçimler sonrası alınan sonuçlar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından değerlendirildi. Altı genel başkan yardımcısı görevden alındı.
Bu olay Roma imparatorlarının halkı “ayakta tutmak” için kendi düşüncelerini onaylamayan kişileri arenada arslanların önüne atması yahut bugünkü durumla, parti ve genel kamuoyu önüne koyarak “Sorumlular bunlardır. Parçalayın” anlamındadır.
Bunu yapan Genel Başkan görevi üstlendiğinden bu yana geçen süre içerisinde, parti program ve tüzüğünün öngördüğü ilkeler çerçevesinde ne bir politika üretmiş ne de sol-sosyal demokrasiyi, sol-sosyal demokrat uygulamaları ortaya koyabilmiştir. Gündem yaratamamış,gündem yaratanların peşinden gitmeyi siyaset yapmak sanmıştır.
Bir olayı iyi saptayalım.
CHP’de Genel Başkan’ın onayı olmadan bırakın belediye başkanı atanması sevimli kedi ‘Şero’nun maması bile alınamaz.
Siyaset üretemeyen olumsuz gelişmeleri arkadaşlarının üzerine yıkan bir yaklaşım başarı getirmez.
Tabana dayanmayan,atama ile oluşturulan bir örgüt yapısının genel başkanı, CHP’ye oy veren 12 milyon seçmene karşı sorumludur.
Bu kitlenin beklentilerini beş altı kişinin üzerine yıkmak CHP Genel Başkan koltuğuna oturan bir kişiye yakışmaz.
Yapacağın iş, kurultayı toplayarak güven tazelemektir. Bir ikincisi "Cumhurbaşkanlığı, genel seçimler var”mazeretinin arkasına sığınmayıp, partinin demokratik bir tabana oturması için tüm ülkede ilçe-il kongrelerinin yapılmasıdır.
Belki kimse Kılıçdaroğlu’na söylemiyor ama ‘kral çıplak...’
Partinin bugünkü konumunda olmasının tek sorumlusu Genel Başkan’dır.
12 milyonun ve Türk halkının umutlarını artık karartma.
BIRAK...
Yapabilecek birini seçimle iş başına gelen CHP örgütü bulur çıkartır.
Not:Bu yazı 13.05.2014 tarihinde bu köşede yayınlanmıştır.