Bugünlerde kulağımıza yeni bir şarkı çalınmaya başladı. Biz, ilk kez duyuyoruz ama şarkı aslında eski. 1970'li yıllara ait. Bize şarkıyı ulaştıran ise 'Aşk Tesadüfleri Sever 2' filmi. İlk filmi çok seven biri olarak ikinci filmi de kaçırmak istemedim. İyi de yapmışım.

'Bir Rüya Gördüm Dün Gece' daha filmin ilk sahnesinde başarılı oyuncu Nesrin Cavadzade'nin güzel yorumuyla çıkıyor karşımıza. Ayrıca şarkının nostaljik versiyonunu da filmin diğer başrol oyuncusu Elif Doğan seslendiriyor. Ben şarkıyı da yorumları da çok sevdim. Şarkının aslı anonim olarak geçiyor ve orjinalini kim söylüyor henüz bulamadım. Fakat şunu söyleyebilirim bir eski şarkı daha sinema sayesinde yeniden canlandı.

***

2010 yapımı Aşk Tesadüfleri Sever filminin devam halkası olan yapımda, 1960’lardan günümüze uzanan romantik bir yolculuğa çıkılıyor. İki farklı dönemde geçen ve gerçek bir yaşam öyküsüne dayanan filmde, geçmiş ile günümüzün ilişkileri karşılaştırılıyor. Ömer Faruk Sorak ve İpek Sorak'ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrollerini Nesrin Cavadzade ve Elif Doğan'la birlikte Yiğit Kirazcı ve Aytaç Şaşmaz üstleniyor. İlk film, İpek Sorak’ın hikayesiydi. Onu, Nuran Evren Şit kaleme almış ve Ömer Faruk Sorak çekmişti. O filmin müzikleri de yıllarca en romantik playlistlerdeki yer aldı. Ekip, 10 yıl sonra karşımıza yine yaşanmış bir aşk hikayesiyle çıktı. Günümüzle geçmişin birbirine geçen hikayesi, ülkenin siyasi geçmişini de kendisine fon yapıyor.

2011 yılında Defne ve Kerem’in tanışmaları ile başlayan hikayeye, 1960’lardaki bir başka hikaye eşlik ediyor. Bir Rum genci olan Niko'nun Sema adlı Türk kızına aşık olması ve o günlerde Kıbrıs olaylarının ardından 1964 yılında Rumların İstanbul’dan sürgün edilmesi... Sürgünle birlikte pek çok aşk gibi Niko ve Sema'nınki de yarım kalan bir hikayeye dönüşüyor. Yıllar boyunca onları bir araya getirebilecek bazı tesadüfler yaşanıyor ama talihsizlikler peşlerini hiç bırakmıyor ve yıllar geçiyor.

Bilerek mi yapıldı bilmiyorum ama 2011'de geçen hikaye bana biraz aksıyor geldi. Diyaloglarda sorunlar gördüm. Niko’yu oynayan Aytaç Şaşmaz ve Sema’yı oynayan Elif Doğan iyi bir eşleşme olmuş. Ama Defne’yi oynayan Nesrin Cavadzade ve Kerem’i oynayan Yiğit Kirazcı için aynı şeyleri söylemem biraz zor. Genel itibariyle beğendiğim film, bir tek dillendirdiğim noktalarda tökezliyor. Buna karşın filmi diri tutan şeylerden biri yine Kerem ve onun sakladıkları.

***

Filmin 2011'de geçtiğini birkaç yerde yapılan göndermelerden anlıyoruz... Bunlardan biri Ankara'nın sevilen mekanı Manhattan Bar'da geçiyor. Bir diğeri de... Yok yok onu yazmayacağım...

Yönetmen Ömer Faruk Sorak yine aynı ekiple iyi bir iş çıkarmış. İlk filmde olduğu gibi Böcek Yapım filmi sırtlanmış. Hangi film daha iyi derseniz ben ilkini seçerim. Ama ikincisini de mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. Filmin sonunda o büyük aşkı yaşayan ve filme ilham kaynağı olan Gülçin ve Kostas’ın gerçek hallerini de görmek güzeldi. Tesadüf diye bir şey var mı yok mu net bir şey söyleyemem ama aşk güzel bir şey. Ve onu yaşayıp hissedebilenler de çok şanslı. Aşk Tesadüflere Sever 2, umut dolu bir film.

Aşkta ve hayatta umudunuzu kaybetmeyin...