Konak Belediyesi ve Şopengazi Nebiha Deprem Bakımevi’nin el ele vererek sahiplenilmeyi bekleyen canlar için hayata geçirdiği “Bir Öyküsü Var” projesini duydunuz mu?

Duymadıysanız ben kısaca anlatayım…

Ateş Böceği Gönüllü grubunun da katkıları ile kafa kafaya verilmiş ve günlerce süren çalışmaların ardından Konak Belediyesi’nin resmi internet adresinde, bakımevi canları için özel bir sayfa tasarlanmış.

www.konak.bel.tr adresine girip biraz aşağı inince “Bir Öyküm Var” başlığını göreceksiniz. Oraya tıkladığınızda Şopengazi Bakımevi'nin patili sakinleri sizi karşılıyor olacak.

Sayfada onlarca sevimli canın fotoğrafları; her fotoğrafın yanında da o canın gelecekteki dostuna, sahibine seslendiği, kendini anlattığı öyküsü yer alıyor.

Örneğin tatlı bir terrierden şöyle bir mesaj okuyorsunuz:

  • “Merhaba benim adım Kaf Kaf : ) Neden mi? Çünkü stat kenarında doğdum. O güzel besteleri, marşları, köfte arabasından gelen mis gibi kokuları, elinde bayraklarla gelen heyecanlı insanları, tezahüratları hiç unutamıyorum. O gün bugündür Karşıyakalıyım. Karşıyakalı bir dostum olmasını, onunla maç izlemeyi, onunla sevinip, gülmeyi, üzülmeyi çok isterim. Ne dersin? Yeşilime kırmızı olur musun?”

Ya da beyaz bir golden kırması şöyle sesleniyor size:

“Merhaba benim adım Snowy. Tüylerimin bembeyaz olmasından almışım adımı. Benim gibi güleryüzlü ve sıcakkanlı birine yalnızlık hiç yakışmıyor. Bebekleri tehlikelerden korumaya, çocuklarla oyun oynamaya bayılırım. Snowy dediğinizde üstünüze atlar sizi şımartırım. Beni bu özelliklerimle sevebilir misiniz?”

Böyle uzayıp gidiyor öyküler… Keşke yer olsa da hepsini paylaşabilsem.

***

Projede emeği geçen herkese kendi adıma çok teşekkür etmek istiyorum.

Barınak canlarının sesini duyurmak için interneti etkin şekilde kullanmak, daha kalabalık kitlelere ulaşmak açısından son derece önemli.

Sonuçta, çağımız internet ve teknoloji çağı…

Artık herhangi bir konuda bilgi almak isteyen Google’a başvuruyor. Arkadaşlarımızla haberleşmek için genellikle WhatsApp’ı; yeni insanlarla tanışmak için sosyal medya platformlarını, giyimden market ihtiyaçlarına akla gelebilecek her ürünü almak için alışveriş sitelerini kullanıyoruz.

Bu nedenle de Konak Belediyesi ve Şopengazi Nebiha Deprem Bakımevi doğru bir adım atmış. Artık birçok bakımevinin internet siteleri veya sayfaları ya da en azından Facebook, Instagram gibi popüler sosyal medya platformlarında hesapları var.

Siz de belki bakımevlerini ziyaret etmek için zaman yaratamıyor olabilirsiniz ama en azından “Bir Öyküm Var” sayfasını tıklayabilirsiniz. Belki de aralarından birinin fotoğrafı ya da fotoğrafın yanındaki bir cümle kalbinizde bir notayı çalacak.

Ömür boyu sizi sevip, sadakatle yanınızda olacak can dostunuzu nerede bulacağınızı kim bilebilir?