Mesleğe 32 yıl önce spor muhabiri olarak başladım. Taraftarından malzemecisine, yönetiminden teknik heyetine kadar ortak emekle hak edilmiş bir başarının meyvesi olan şampiyonluk kupasının bu şekilde verildiğine ilk kez şahit oluyorum.
Seçim öncesi bir siyasi partinin milletvekili tanıtımı gecesinde, Başbakan Binali Yıldırım'ın elinden aldı Altay başkanı 2017-2018 sezonu şampiyonluk kupasını.
Yanlış anlamayın, kupayı hangi siyasi partinin verdiği önemli değil.
Kim verirse, kim alırsa alsın külliyen yanlış.
Şampiyonluk sahada kazanılır, emeğin karşılığını da yine sahada, sevdasından vazgeçmeyen cefakar taraftarının önünde alırsın, coşkunu sevincini onlarla paylaşırsın.

***

Şimdi Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu'na sormak istiyorum.
Yakıştı mı başkan?
Büyük mücadelelerle elde ettiğin başarıları, arka arkaya elde edilen şampiyonlukların getirdiği sevinci, Altay camiasının gururunu bir kalemde nasıl silip attın?
Tribünlerde, “Bakanımız yok, onurumuz var” pankartı açan taraftarını hiç mi düşünmezsin?
Devlet büyüklerinden alacağın bir “aferin” uğrana koskoca bir camiayı düşürdüğün durumu nasıl görmezsin.

***

Futbol Federasyonu'nun özerkliğinin lafta kaldığını, eyyamcı yöneticilerin kraldan çok kralcı kesildiğini hepimiz iyi biliyoruz.
Şampiyon takımın belli olacağı son maçta, kazanan takıma kupası rahatlıkla verilirdi. Tarihte bunun çok örnekleri var. Hadi federasyon çeşitli bahaneler üretip bunu yapmadı.
Peki, siz neden kupanın AKP'nin milletvekili tanıtım toplantısında verileceğini son dakikaya kadar sır gibi sakladınız?
Utandınız mı?
Yoksa taraftarın tepkisinden mi çekindiniz?

***

Kupayı Başbakan'ın elinden almanıza bir lafımız yok.
Tüm taraftarın katılacağı, şenlik tadında bir gece düzenleyip kupanızı alsaydınız kimse söz söyleyemezdi.
Bir de açıklama yapmışsınız, “Altay siyaset üstüdür” diye...
Kesinlikle katılıyorum. Büyük Altay siyaset üstüdür. Altay'a gönül verenler arasında sağcı, solcu, ülkücü, AKP'li, CHP'li, devrimci, dindar, ateist her kesimden her inançtan insan var. Ama onları bir araya getiren Altay sevgisi. Tek olanın kavgası olmaz, tek olan birleştirir, ayrıştırmaz.
Siz ne yaptınız? Altay sevgisini, bir partinin propaganda malzemesi yapmasına göz yumdunuz, izin verdiniz.
Doğru Altay siyaset üstüdür başkan. Ama siz siyaset üstü değilsiniz. Boğazınıza kadar siyasetin içindesiniz.
Bir kupa kaç oy getirir, kaç oy götürür bilemem.
Ama şunu iyi biliyorum.
Altay taraftarı ve camiası bu yapılanı hiç unutmayacak.
Tarihe geçtiniz sayın başkan...

Bir sözüm de Değerli başkan Mahmut Özgener'e...
Sayın Özgener, Ticaret Odası seçimlerinde kazanmanıza en çok sevinenler Altaylılardı. Birleştirici söylemleriniz, uzlaştırıcı tavrınız herkesin takdirini toplamıştı.
Ben inanıyorum ki sizin başkanlığınız döneminde böyle bir oldu bitti yapılsa Altay terbiyesinin ve geleneklerinin gereğini yerine getirirdiniz. Federasyon başkanlığı yapmış sizin gibi deneyimli bir ismin bu konuda genç başkanı uyarmasını beklerdim. Ama verilen fotoğraftan anlaşıldığı gibi sanki bu işte bir miktar sizin de parmağınız var. Öyle ise üzüntümüz iki kat artacak...Umarım yanılırım.