Değerli bilim adamı Yalçın Küçük 5 yıl önce ''AKP bugün iktidardan düşse, bunların yaptığı tahribat 30 yılda onarılamaz'' demişti.
Aradan yaklaşık 5 yıl geçti. Demek ki bu tahribatın onarılması için 40 yıl gerekiyor.
18 yılı bir kenara bırakın, son iki haftaya bir göz atın.' Güzel ve yalnız ülkem' neler yaşıyor, neler...
Pozitifleri hasta saymıyoruz diyen bir Sağlık Bakanımız, EBA'nın çökmesini olumlu gören bir Milli Eğitim Bakanımız, Türkiye'de (et pahalı değil) diyen bir Tarım Bakanımız ve sıkı durun ''Döviz kurlarının artışı önemsiz, ben kura bakmıyorum'' diyen bir Maliye Bakanımız var. Ne kadar övünsek azdır.
Gelin son iki haftada neler yaşamışız kısaca bir göz gezdirelim;
TUİK yine kağıt üzerinde mucizeler yarattı. Halk hayat pahalılığı altnda inim-inim inlerken, enflasyonu 11.75 olarak açıkladı.
Mandrake TUİK hadi kitabına uydurdu, yüzde 40'lardaki enflasyonu yüzde 11.75' e indirdi, güzel... Peki 9.8 milyon işsizi 4.2 milyona nasıl düşürdü? İşsizliği yüzde 13.4 olarak göstermek gerçekten sihirbaz marifeti...
Şahsım ne demişti hayat pahalılığı için; ''Müminin görevi yoklukta sabretmektir.''
Evinin kirasını, kredi borcunu ödeyemeyen esnaf, tenceresi kaynamayan ev kadını, akşam pazarında çürümüş patlıcanları toplayan vatandaş, mümin olmanın gereklerini sonuna kadar yerine getiriyor.(!)
Son iki haftanın hatırlatmalarına devam edelim; elektriğe yüzde 5.7 oranında zam geldi. Akaryakıt fiyatları sürekli değişti, İstanbul'da vatandaşın ekmeğine yüzde 20 zam yapıldı.
Dış politikada gelgitler yaşandı. Bol bol kınama mesajı yayınladık.
Azerbaycan-Ermenistan savaşının ateşkes toplantısında masayı Rusya kurdu. Türkiye masada yer almadı. ABD, Rusya ve Fransa'nın arabulucu olması kararlaştırıldı.
Uzaktan eğitimde teknolojik yetersizlik dolayısıyla kargaşa yaşandı.Islahiye'de interneti çekmeyen öğrenciler caminin damına çıkarak internete bağlandılar. Yüz yüze eğitimde bakanlık topu velilere atarak sorumluluk üstlenmeyeceğini açıkladı.
AKP'nin toplantıları tam gaz devam ederken, Baro Genel Kurullarına salgın bahanesiyle izin vermediler.
Bank Asya yöneticisi Diyanet'e müdür yapıldı. Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Menzil Tarikatçısı çıktı. Attığı ahlaksız tweetlerin ve videolarının ortaya çıkması sonucu görevden alındı.
AKP'li Burhan Kuzu, uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti ile kendisini AKP Beşiktaş İlçe Teşkilatı'ndan Aliye Uzun'un tanıştırdığını söyledi.
Ağaçları kurutan, çevre katliamına yol açan jeotermal enerji santralleri (JES) için Muğla'nın cennet koylarında 32 saha ilana çıkarıldı. Katar Kraliyet ailesi Yalova'da 10 bin metrekarelik bir saray kompleksi yapımına başladı.
Daha neler neler...
Bunların hiçbiri yandaş paçavralarda yer almadı. Neler mi yer aldı? Bakın manşetlerine;
'Türkiye yere sağlam basıyor.' 'Türk düşmanları için zor günler.', 'Salgının hızını kestik.', 'Yerli aşı,yerli ilaç.', Siha'larımız destan yazdı', 'Salgında 207 ülkeye ihracat yapıldı.', 'AK Parti'de 1 milyon yeni üye ile kutlama.', 'Merkel'den Türkiye'ye övgü.', 'Sondaj tamam gözler Karadeniz'de, iki haftaya kadar yeni müjde.''...
Daha ne palavralar. Neyse bütün iktidar desteğine karşın topunun tirajını toplasanız, gerçekleri yazan tek bir gazetenin tirajına ulaşamıyorlar...