Bugün ne siyaset, ne pandemi... Bugün iyi şeyleri anlatma günü... Haberleri taradım buldum... Ama biraz zorlanmadım diyemem. Savaşları, bombaları hepiniz biliyorsunuz. Aşı konusuna girmek istemiyorum. Tedavi için kullanılan ilacın yan etkisi de yanda kalsın.

İyi şeyler de yok değil...

Mesela. İzmir ulaşımını büyük ölçüde rahatlatacak uzakllıkları yakın edecek Üçkuyular-Narlıdere Metro hattının yüzde 80'i tamamlanmış. Başkan Tunç Soyer'in açıklamasına göre en netameli yerler aşılmış. Soyer işçilere hitaben yaptığı konuşmada  “Bu iş bittikten sonra çocuklarınıza anlatacağınız bir miras bırakıyorsunuz.”  açıklamasında bulunmuş. Düşünsenize binlerce insan kullanıyor ve siz, “biz yaptık” diyorsunuz... Bu çok güzel bir şey.

Ne zaman hizmete gireceği  konusunda net bir açıklama yok ama  tahminen 2022 yılı sonlarına doğru Narlıdere'den Bornova'ya gitmek artık çile halinden çıkmış olacak. Şehrin bir ucundan diğer ucuna otomobilinizle gidemeyeceğiniz kadar kısa sürede varabileceksiniz. İzmir demiryolu konforunu gördü. Artık geri dönüş yok. Yönetime kim gelirse gelsin yeni hatlar ilave etmek zorunda. Zaten birkaç hattın ön çalışması yapılıyor...

İzmir'de 2019 yılında çok ciddi bir yangın çıkmıştı. Karabağlar'da başlayıp, Menderes, Seferihisar üçgeni arasındaki güzelim ormanlar küle dönmüştü. Söndürme çalışmalarındaki aksaklıklar o günlerde çok konuşulmuştu. 

Ama yeni haberler sevindirici. Yanan alana tam 6,5 milyon fidan dikilmiş. Orman Bölge Müdürlüğünün açıklamasına göre hiç boş alan bırakılmamış. Fotoğraflarını gördüm. Gerçekten iyi çalışma yapılmış. Hatta yangında zarar gören alaının dışındaki zayıf bölgeler de ağaçlandırılmış.

Bu süreçte Müdürlük personeli dışında bin üç yüz kişi görev almış.  Ayrıca söylediklerine göre  ağaç dikip gitmeyecekler.  Beş yıl boyunca fidanların çapalama ve ot alma işlemlerini yapacaklar.

Bu alanın eski haline dönmesi epey zaman alacak. Üstelik fidan dikmek orman yaratmıyor. Orman börtü böceği ile çalısı çırpısı ile orman... Ama olan oldu... Buna da şükür. En azından yağmalanma önlenmiş oldu...

 Asık suratlı arkadaşlarım iyimserliği abarttığımı düşünebilir.

Olsun.

Bayram haftasındayız. Bugünlerde iyi şeylere ihtiyacımız var...

İyi bayramlar cümleten...