Dünyada nerede bataklık var, balıklama atlıyoruz.

Suriye'den sonra yeni bataklık Afganistan olacak gibi...

Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalanı'nın güvenliğini koruma konusunda mutabakata varıldığı açıklandı.

Nerede, kim tarafından açıklandı?

Brüksel'deki NATO zirvesinde Erdoğan-Biden görüşmesinden sonra, Erdoğan tarafından açıklandı.

Onca NATO ülkesi varken neden Türkiye?

Günlerdir beklenen zirveden somut olarak bir tek bu mutabakat mı çıkmalıydı ?

Ne oldu Suriye'nin kuzeydoğusuna yerleşen PKK/PYD terör örgütüne Amerika'nın siyasal, lojistik ve askeri desteği konusu?

Ne oldu F-35 projesinden Türkiye'nin çıkarılması, haklarının gaspı?

Ne oldu Halkbank davası?

Ne oldu Amerika'nın FETÖ desteği konusu?

Tık yok. Hiç biriyle ilgili somut bir bilgi yok.

Ha bir de Biden'in 1915 olaylarıyla ilgili 'Soykırım' açıklaması vardı. 'Hamdolsun' o konuya hiç değinilmediğini öğrendik.

Zirveden çıka-çıka 'Türkiye için Afganistan görevi' çıktı.

Afganistan nire, Türkiye nire?

Tamam dost ve kardeş ülke ama bugün oralarda terör cirit atıyor. Her ne kadar Taliban'ın mevcut hükumetle anlaştığı söyleniyorsa da yarın ne olacağı belli olmaz. Üstelik çok iyi biliniyor ki Afganistan bugün uyuşturucu üretiminin ana kaynağı bir ülke. Nasıl güvenlik sağlanacak?

ABD son 20 yılda 2 bin 500 e yakın askerini kaybetti bu ülkede. Yaralı sayısı 21 binden fazla. Harcadığı para 2 trilyon dolar. 1980' li yıllarda Moskova'ya karşı besleyip büyüttüğü Taliban yıllarca başına bela oldu. Şimdi bunlarla anlaşıp askerini çekme kararı aldı. Anlaşıldığı kadarıyla karar yalnızca askerini çekme, tamamen çekilme değil.

Ne imiş? Türkiye Kabil'deki havaalanının güvenliğini sağlayacakmış... 200 binden fazla askeri bulunan Afganistan bu güvenliği sağlıyamıyor mu? Yoksa güvenliği sağlanacak başka gruplar da mı var?

Bu ülkede bulunan batılı diplomatların ve işadamlarının güvenliği de bu görev kapsamında mı?

Üstüne üstlük de Taliban Türkiye'nin ülkede asker bulundurmasına karşı olduğunu açıkladı. Türkiye ya da başka bir ülkenin askerinin Afganistan'da kalması halinde, işgalci muamelesi göreceğini bildirdi. Ne olacak şimdi?

Bilinen bir gerçek var ki, Türkiye Afgan halkının tamamının onayı olamadan bu ülkede bulunmamalı.

Bizim 130 milyon dolar karşılığı bu ülkede asker bulundurmamız iddiaları ise son derece korkunç. 'Ayağına taş değmesin' diyerek vatan görevine gönderdiğimiz kınalı kuzularımızın burunlarının kanamasını bile düşünmek istemiyoruz.

Şimdi iktidar bugüne kadar olduğu gibi kararlarına karşı çıkan herkesi terörist, FETÖ'cü veya PKK'lı olmakla suçlayacak. İçlerinden bazıları daha da ileri gidip hainlikle itham edecek. Bunlara en iyi cevabı 1962'de Nazım vermiş;

"...Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira.

Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz dedi Hikmet.

Nazım Hikmet vatan hainliği ne devam ediyor hala..."