Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre; yarışma sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere 2 aşamadan oluşacak. Yazılı sınav sonrasında başarılı olan adaylar arasından, alanlar bazında en yüksek puandan başlamak üzere alınması planlanan eğitim müfettiş yardımcısı kadrosunun 2 katı aday sözlü sınava girmeye hak kazanacak.

Eğitim Müfettiş Yardımcılığı Yazılı Sınavı Ankara'da 26 Haziran 2022 tarihinde yapılacak.

GENEL ESASLAR

a) İl milli eğitim müdürlüklerinde istihdam edilmek ve Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarının rehberlik, işbaşında yetiştirme, denetim, değerlendirme, inceleme, araştırma ve soruşturma hizmetlerini yürütmek üzere Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Müfettişleri Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda aşağıda yer verilen alanlarda ve belirtilen sayıda, yarışma sınavı yoluyla ‘Eğitim Müfettiş Yardımcısı’ alımı yapılacaktır.
b) Yarışma sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere 2 (iki) aşamadan oluşacaktır. Yazılı sınav sonrasında başarılı olan adaylar arasından, alanlar bazında en yüksek puandan başlamak üzere alınması planlanan eğitim müfettiş yardımcısı kadrosunun 2 (iki) katı aday sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır.
c) Sınavın Adı: Eğitim Müfettiş Yardımcılığı Yazılı Sınavı
ç) Sınavın Yapılacağı Yer: Ankara
d) Sınavın Tarihi ve Saati: 26 Haziran 2022 - saat:10.00

Detaylı bilgi için tıklayınız.