Kadın adama çıkışıyor, “Bu sen değilsin” diye... Adam altta kalır mı? O daha gür bir şekilde, “Asıl bu sen değilsin” diyor. Ve başlıyor karı koca kavgası... Araya girmemek lazım ama bir yandan da ne oluyor diye bakmak lazım.

Önce her şey tatlı başlamış. Cicim ayları çok güzel geçmiş. Bu sırada kendilerini biraz karşılarındakinin istediği gibi göstermişler... Üstelik hesaplaşma ertelenmiş. Yıllar geçince, artık susmak, alttan almak kısmı rafa kaldırılınca, etekteki taşlar dökülmeye başlamış ve ortalık birbirine girmiş. Erkeğin arkadaş ilişkileri, daha önce sorun olmayan futbol maçları. Kadının arkadaş ilişkileri, harcamaları, artık batar hale gelmiş. Aslında ikisinin de kadın ve erkek olmak gibi anlaşamamayı haklı çıkaracak nedenleri var. Bunu da sonuna kadar kullanıyorlar işte...

Size sevgili arkadaşım Sevil Bölgen'in yapımcılığını üstelendiği interaktif oyundan özet aktardım. Konu anlayacağınız gibi karı koca ilişkisi... Olayı mizahla süslemişler. Oyun içinde kadın erkek yer değiştiriyor ve birbirlerini karikatürize ederek anlatıyor. Çok eğlenceli...

Ama asıl işin daha keyifli kısmı siz bu oyunu içkinizi yudumlarken izliyorsunuz. Ve bir müddet sonra da kendinizi oyunun içinde buluyorsunuz.

Dizi cenneti olduğumuz için dizilerden çok şey öğreniyoruz. Mesela bir sahnede ağır abi karşısındakine, “Bana tiyatro yapma” diye uyarıda bulunuyordu. Burada anlatmak istediği başkaydı ama tiyatroyu küçümseme de yok değildi.

O tiyatro ki; insanlık tarihi kadar eski. İçinde emek var, yaratıcılık var, hayatı yorumlamak var, senaryo var... Kısacası sanat var.

Türkiye ilginç bir ülke. Bir yanda milyon dolarlık dizide tiyatroya sığ bir bakış açısı, diğer yanda yaratıcı bir şekilde izleyicisinin ayağına kadar giden sanat aşkı. Dedim ya burası Türkiye...

Eğer tiyatrodan hoşlanıyorsanız. Ya da karı-koca, erkek-kadın ilişkisinin mizahi bir yorumunu merak ediyorsanız Güzelyalı'daki Zihni Pab'a gidin ve bu güzel oyunu izleyin. Her Cumartesi saat 20.30'da başlıyor.