Tarkan, tıp öğrencisi Enes Kara’nın intihara sürüklenip hayatına son vermesine üzüldüğünü paylaşıp, “Ey analar babalar! Çocuklarınız ne sizin malınızdır ne de size aittir. Unutmayınız ki, asli görevimiz çocuklarımızı korumak, kollamaktır. Bağnaz ve yobaz zihniyetlerin sömürülerine hizmet ettirmek değildir” yazınca adeta linç edildi günlerce.

Bülent Ersoy'un şemsiyesi...

Bir deniz yüzbaşı ona Anıtkabir’de şemsiye tutunca olanlar oldu. Anıtkabir Komutanı Albay bile yerinden oldu, Hakkari’ye tayini çıktı!

Leman Sam'ın Araplar’a karşı tweeti, kıyameti kopardı.

Yorumcu, “Soysuz Araplar” ifadesini kullandığı tweetini sildi!

Tepkilerin hedefi olan Sam, “Genelleme yapmam yanlış olabilir” yazıp, geri adım attı!

Hadise, sevgilisi Mehmet Dinçerler’den evlilik teklifi almış (!) Twitter’da dün TT olmuş bu haber.

Gülşen'in transparan kıyafeti dert oldu millete, sosyal medyada en çok konuşulandı.

Kıyafetleri üzerinden hedef alınan Gülşen, “Ben babasının kızı, bir erkeğin karısı, bir çocuğun annesi olmaktan öte; aklı ve düşünme yeteneği olan, özgür iradeye sahip bir insanım. Hiçbir sıfatın kölesi değilim. Kimseye ait değilim. Kendimim!” diyerek rest çekmiş…

***

Ve “Minik Serçe” Sezen Aksu'nun 5 yıl önce yazdığı şarkısı; “Şahane Bir şey Yaşamak” da ülke gündemini meşgul etti. Diyanet açıklama yaptı.

“Her Cuma bir ayet sallayan” bakanlar unutuldu, onun üzerinden dini değerler koskoca adamlarca TV’lerde tartışma konusu yapıldı.

RTÜK’ün, kanalları tek tek arayarak şarkıyı yayınlamaları halinde ağır yaptırımlarla karşılaşabileceklerini bildirdiği iddia edildi.

Sözcü Yazarı Yılmaz Özdil, Sezen Aksu hakkında çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Geçmişte ‘Yetmez Ama Evet’çi tavrını anımsattı; “Yetmez ama evet referandumunda ‘tabii ki evet diyeceğim, dört dörtlük buluyorum, canı gönülden evet demeye devam edeceğim’ diyordu.”

Özdil, şimdi destek verdiği zihniyetin onu linç ettiğini ifade etti. Açılım sürecinde iktidarı desteklemeyenleri “iki cihanda lekeli” ilan etmesini de anımsatarak!..

Akrep Nalan da Aksu’ya bakın nasıl kapak yapmış?: “Ah Sezen Aksu. 2010 referandumunda yüksek sesle ‘Evet’ diyeceğini ifade ederken, bizim gibi ‘Hayır’ diyenlere ‘iki cihanda lekelisiniz’ derken, bugün seni o lekelilerin koruyacağını nereden bilecektin?”

***

İşte Türkiye gündemi, işte uyduruk magazin konuları! Soner Yalçın’a katılmamak mümkün değil; “Ülke bu akıldışılık ile yatıp kalkıyor. Ülke, hiç bu derece vasatlaşmadı…”

Enes Kara’yı ölüme götüren süreç Tarkan, Gülşen, Sezen, Leman kadar konuşulmadı.

Merkez Bankası da bu sefer “Pas” dedi!

100 bine yaklaşan yeni vaka sayısı, kaybettiğimiz canlar. Kimin umurunda?

İran doğal gazı kesmiş…

Ülke karakışın karına teslim(İzlanda kışı geliyormuş), buz damına döndü evlerimiz, karanlığa mahkumuz. Yoksulluk tavanda.

Lapa lapa “zam” yağıyor! İşsizlik tavanda. Kiralar ödenemiyor. Onlar konuşulmuyor. Cep yakan faturalardan söz edilmiyor.

Tarkan’ın tweetine, Sezen Aksu’nun şarkı sözüne, Bülent Ersoy’un şemsiyesine, Gülşen’in kostümü gibi “balon gündemlere” verilen tepkinin birazı da hayat pahalılığına, lapa lap zamlara, adaletsizliğe, liyakatsızlığa, kutuplaşmaya verilse…