Sosyal medyada özellikle hayvanlarla ilgili çok sayıda grubu takip ediyorum. Çoğu grup hayvan hakları ekseninde paylaşımlar yaptıkları için doğal olarak bazen üzücü bazen de sevindirici haberlerle karşılaşabiliyorsunuz. Ama Facebook’ta bir sayfa var ki, yüzde 100 tebessüm garantili.

Adı: “Kalpler Erisin”.

Grubu kim kurduysa ellerine sağlık, iyi ki de böyle bir oluşumu akıl etmiş. Grup üyelerinin paylaştıkları fotoğraflar ve videolar kalpleri gerçekten de eritiyor; bazen kahkahalar atıyorsunuz, bazen de içiniz sevgiyle doluyor.

***

Geçtiğimiz günlerde grupta paylaşılan bir fotoğraf dikkatimi çekti. İzmir'in Karşıyaka ilçesi Örnekköy Mahallesi'ndeki otobüs durağına asılan bir yazının fotoğrafıydı paylaşılan.

Yazı, Balkız adlı bir kedi ile ilgili. Belli ki Balkız, mahallenin gözbebeği... Hayvanseverlerin baktığı bir can.

Otobüs durağına onunla ilgili şöyle bir yazı asılmış: "Durağımızda yaşayan Balkız isimli kedimizin veterinerin söylediğine göre tavuklu mamalara alerjisi varmış. Bu sebeple gözünde sürekli yara çıkmaktadır. Lütfen Balkız'a tavuk içeren mamalar vermeyiniz."

Ya ne güzel insanlarsınız siz. Durakta yaşayan bir kedi var. Belli ki bu kediyi sahiplenmiş mahalleli. Gözünde yara çıkınca hemen veterinere de götürmüşler. Şimdi de haberi olmayıp Balkız'ı besleyen diğer vatandaşlara mesaj bırakmışlar. Bundan sonra Balkız'a etli, balıklı, sebzeli mamalar alınacak. Kızımızın gözleri de bir daha yara olmayacak inşallah.

***

Sokak hayvanları her zaman Balkız gibi şanslı olmuyor. O yüzden böylesine sevilen, umursanan, ilgi alaka gösterilen sokak hayvanlarının varlığından haberdar olunca, büyük mutluluk yaşıyorum.

Sosyal medya sayesinde tanımadığım, görmediğim ama güzel haberlerini aldığım tüm Balkız'lar; şansınız açık, seveniniz bol olsun. Darısı ise sokakta yaşayan tüm canların başına.