Bu ülkede bu kadar olay oluyor, bir sosyal patlama olmuyor diye düşünüyordum ki Sağlık Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi. Özeti şu: Türkiye antidepresan bağımlısı oldu. Sinir sistemi ilaçları, ülkemizde en çok tüketilen 3’üncü ilaç grubu olmuş. Toplam ilaç satışı geçtiğimiz yıla göre 10 milyon kutu artmış. 2013’te 258.5 milyon olan sinir sistemi ilaçlarının kullanımı 2017’de 298.4 milyon kutu olmuş. Bu rakam bir yıl içinde 308 milyona ulaşmış.

Kendini ilaçla uyuşturamayanlar da bir takım içeceklere bırakıyor kendini.

Devletin en önemli vergi kaynaklarından biri olan içki sektöründe kayıt dışı üretim zirve yaptı. 3 yılda kayıt dışı rakı üretimi 4 milyon litreden 8 milyon litreye çıkarken, kaçak rakı nedeniyle devlet 1.5 milyar dolar vergi kaybına uğradı. Fermente üzüm suyunu ya da diğerlerini saymıyorum bile...

Ülke olarak kaybetmekte üstümüze yok zaten... Deprem için önlem alınmadığından vatandaşlarımız hayatını, evini barkını kaybediyor. Çevremize önem vermediğimiz için, ağaçları yok ettiğimiz için, yabancılara sattığımız için topraklarımız kayboluyor. Değerini bilemediğimiz insanlar beyin göçüyle kayboluyor... Say babam say...

Kaybolmayan bir tek antidepresan ilaçlarımız var. Bir de dizi bağımlılığımız...

Babil'i konuşuyoruz en çok. Kitap gibi dizi. Değinilmeyen konu yok. Türkiye'nin acı gerçekleri hemen hemen her sahnesinde işlenmiş. Yurt dışından sorunlarımızı çözmek için bir politikacı getirilse işe bu diziyi izleyerek başlamasını isterim.

İşte bağımlılık yapan diziler:

1. Breaking Bad, IMDb Puanı: 9,5

Dizi 2008 yılında başlamış ve 5 sezon sürmüştü.

2. When They See Us, IMDb Puanı: 9,1

Bu sene içerisinde yayınlanan yalnızca 4 bölümlük mini dizi gerçek bir olaydan uyarlanmış.

3. Sherlock, IMDb Puanı: 9,1

Hepinizin bildiği gibi kitap uyarlaması olan, filmleri çekilen ve en son dizi olarak çekilen Sherlock 2010 yılında çekimlere başlamış, 4 sezondur yayında.

4. Stranger Things, IMDb Puanı: 8,9

3. sezonu geçtiğimiz ay yayınlanan dizi 2017 yılında yayına girmiş. Hala izlemediyseniz mutlaka öneririz.

5. Black Mirror, IMDb Puanı: 8,9

Her bölümü bir film tadında olan bilim kurgu ve gerilim türündeki dizi insanı düşünceler içinde bırakıyor. 2011 yılında başlayan dizinin Netflix'ten 5 sezonunu da izleyebilirsiniz.

6. Narcos, IMDb Puanı: 8,8

Son zamanlarda dillerden düşmeyen ünlü baron Escobar'ın hayatından ve Kolombiya'nın gangster çetelerinden esinlenilerek yapılan dizinin 3 sezonu yayınlandı.

7. House of Cards, IMDb Puanı: 8,8

6 sezonu yayınlanmış olan House of Cards bolca drama, politika ve gerilim içeriyor ancak hakkını da sonuna kadar veriyor.

8. Peaky Blinders, IMDb Puanı: 8,8

1919 İngiltere'sinde geçen dizi, Peaky Blinders isimli suç çetesinin başına geçmeyi kafasına koymuş Tommy Shelby'nin başrolünde çekiliyor. Suç, drama ve heyecan had safhada tabii.

9. Love, Death & Robots, IMDb Puanı: 8,8

Kısacık bölümlerden oluşan animasyon dizisinin konuları öyle şaşırtıcı ve vurucu ki izlerken çok büyük keyif alıyorsunuz ve hiç sıkılmıyorsunuz.

10. The Haunting of Hill House, IMDb Puanı: 8,7

Dram, korku ve gizem türündeki dizi güzel ve sürükleyici bir gerilim içeriyor diyebiliriz. Bu türde dizi izlemeyi sevenlerin hayran olacağı bir yapım olabilir.

11. The Crown, IMDb Puanı: 8,7

İngiltere'nin politik tarihini konu alan dizi entrikalarla dolu. Dizinin 3. sezonu ise 17 Kasım'da geliyor.

12. Better Call Saul, IMDb Puanı: 8,7

Breaking Bad'in öncesini anlatan Emmy adayı dizide, ufak çaplı avukat Jimmy McGill'in ahlak yoksunu "hukuk adamı" Saul Goodman'e dönüşmesini izliyoruz.

13. La Casa De Papel, IMDb Puanı: 8,6

Sevmeyeni de seveni kadar çok olan dizinin yeni sezonu geçtiğimiz ay yayınlandı, biliyorsunuz ki.

14. Dark, IMDb Puanı: 8,6

Alman yapımı, sabahlara kadar üzerine konuşabileceğimiz, kafaları yakan muazzam dizi. Bazıları için muazzam değil tabii ancak izlemediyseniz mutlaka bir şansınızı deneyin. İzlemeye başladıysanız da mutlaka yanınızda bir ''kim, kimdir'' görseli bulundurun deriz.

15. The Punisher, IMDb Puanı: 8,6

Marvel hayranlarının sevebileceği, intikam konulu bir dizi olan The Punisher'da, eski bir deniz piyadesi ailesini öldürenleri cezalandırmak için yola çıkıyor...