Oradaydım. Göztepe-Altay maçındaki olayları gözlerimle gördüm. Gerçekten bir vahşet yaşandı. Spor adına utandım. Bütün Türkiye zaten bu olayları konuşuyor. Görüntüler apaçık ortada. Şimdi herkes yorum yapıyor.

Ve herkes masum...

Hani çok ve yersiz kullanıldığı için vıvık vıcık olan, “hepimiz aynı gemideyiz!" sözü var ya, işte tam da bu ortam için geçerli. Yoksa bir eli yağda bir eli balda olan ve en küçük sıkıntıda “hepimiz aynı gemideyiz” diyerek sinirlerimizi bozan insanların kullandığından daha farklı, daha gerçek bir ortamdayız. Spor kamuoyu olarak hepimiz hakikaten aynı gemideyiz.

Kimse sıyrılmaya kalkmasın...

Sen masum taraftar. Yanında havai fişek organizasyonu yapılırken suskun bir şekilde olayları izledin ya, sen de suç ortağısın.

Sen diğer masum taraftar, serserinin biri, yanında futbolculara ana avrat söverken, sahaya girebilmek için yanından ayrılırken, sesini çıkarmadın ya, sen de en az onun kadar suçlusun.

Bir başka masum taraftar. Maçlar konuşulurken, deplasmanlarda dükkanları yağmaladığını anlatan arkadaşlarına kahkahalarla gülüyordun ya, sen de suç ortağısın...

Sen yönetici kardeş. Birkaç serseri taraftar yüzünden takımının en kıymetli oyuncularını kovdun ya, onları suçlu, serseri; taraftarı haklı çıkardın ya, en az onlar kadar varsın.

Sen diğer yönetici kardeş. Kendi yetersizliğini, kendi başarısızlığını gizlemek için hakemlere, rakip takımlara saydırıp ortamı gerdin ya, sen de suçlusun.

Bir başka yönetici kardeş, kazanmak için her yolu mübah gördün ya, sen de suç ortağısın.

Kapıda herkese potansiyel suçlu muamelesi yapıp içeriye giren malzemeyi engelleyemeyen, 100 metre depar atan adama mani olamayan güvenlik görevlisi senin de zaafın var...

En son olarak gazeteci kardeş, gördüğünü tam olarak yazmadın, taraftar kisveni bir kenara atamadın, taraftarın abuk sabuk tavırlarını görmezden geldin ya, sen de en az onlar kadar suçlusun.

Hakim yüksek sesle, “Suçlu ayağa kalk” diye bağırsa, çok daha kalabalık bir kitlenin vicdanen ayağa kalkması lazım.

Yoksa isterseniz idam cezası verin nafile...