Arda Turan'ı yıllar önce Çeşme'de bir dost meclisinde tanımıştım. Bende "Mütevazi, esprili ve saygılı, sahip olduklarını sindirebilmiş bir genç adam" izlenimi uyandırmıştı.
Barcelona'ya top koşturmaya gittiğinde alkışlayanlarından olmuştum.
Nedenini bilemem, zaman içinde ibre tersine döndü.
Başarıdan başarısızlığa bir ivmeye girdi. Barça ile yolları ayrıldı.
Türkiye'deki büyük kulüplerin gözünde itibarını kaybetti. Başakşehir'le anlaştı.
Çalkantılı dönemindeki tek güzel şey Aslıhan Doğan ile evlenmesiydi. Ama yaşadığı bar skandalı ile ilişkisini de yüzüne gözüne bulaştırdı. Doğumuna günler kala, karısına büyük travma yaşattı.
Bana göre skandalın tek kahramanı o değildi. Popçu Berkay ve karısıyla rolleri paylaştılar.
İddiaya göre Arda, Özlem Ada Şahin'e sözlü tacizde bulundu. Özlem Ada da alkollü bir ortamı hesaba katmadan bunu kocasına yetiştirince burun kırmaya varan kavgaya sebep oldu. Silahlar filan patladı.
Evli oldukları dönemde Caner Erkin'in karısı Asena ile kör göze parmak ilişki yaşayan Berkay'ın hassasiyeti de 'tencere dibin kara seninki benden kara' dedirtti.
O yapınca 'olur'du... O'na yapıldı; “Vay! sen misin helalime yan gözle bakan.”
Oysa “etme bulma dünyası”na sağlam bir örnek deneyimlemişti.
Arda Turan ve şarkıcı Berkay arasında yaşanan kavga mahkemeye taşındı. İkili 30 Ocak 2019’da hakim karşısına çıkacak. Başsavcılığın hazırladığı iddianamede, Arda Turan’ın ‘Kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak’, ‘Ruhsatsız silah bulundurmak’, ‘Cinsel taciz’, ‘Kaygı korku veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme’ suçlarından 3 yıl 3 aydan 12,5 yıla kadar, Berkay’ın ise ‘hakaret’ suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
Arda Turan cephesinde yeni bir gelişme daha var.
FETÖ’nün futboldaki yapılanmasına ilişkin futbolcular Emre Belözoğlu, Okan Buruk ve Bülent Korkmaz ile birlikte hakkında soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı.
Arda'nın gençlere güzel bir örnek iken, ibret alınması gereken bir karaktere bürünmesi üzücü.
Sabah yazarı Hıncal Uluç, "Hiçbiri düşünmüyor ki, bu genç adam bunca rezilliği arka arkaya niye yapıyor? Demiyorlar ki, acaba ruhsal bir sorunu, profesyonel bir yardıma ihtiyacı mı var?" diye yazdı. Duayen haklı...