Arda Turan ile ilgili yazmayanı da dövecekler artık. Milli futbolcumuzun ilk vukuatı olmadığı için zaten defalarca köşelere konu oldu. Geçmişte komik ve nur yüzlü hatırladığımız futbolcunun içinden başka birisi çıktı. Ki esasında çok da şaşırtıcı değil... Girdiği yolda sinyalleri gün ve gün verdi. Tek tek kazıya kazıya çıktığı merdivenlerden nasıl tepetaklak yuvarlandı gördük.
Aynı şeyleri tekrar yazmaya gerek yok. Kendisi Ümre'ye gitmiş bir arkadaşımız! Yaptığının farkındadır diye düşünüyorum.
Sonuçta konu mahkemelik oldu.
Kim kimin karısına ne dedi?
Kim kime küfür etti...
Silahlar, şunlar-bunlar hepsi ortaya çıkacak. (Umuyoruz)
Benim merak ettiğim ise farklı bir konuydu...
Arda Turan için kulübü Başakşehir'in vereceği ceza. Aynı şeyler Burak Yılmaz ve Trabzonspor için de geçerli...
Ama sonuç yine bizi şaşırtmadı. Akılları sıra 2.5 milyon TL gibi tarihi para cezası verdiler. Kimi kandırıyorsunuz?
Geçeceksiniz bunları.
Eyyy Türk futbolunun güzide iki kulübü...
Günlük başarınızı kurtarmak için Türk gençliğine kötü örnek olan bu iki ismi kollayamazsınız. Çıkıp herkesin gözü önünde Arda'sız ve Burak'sız basın toplantısında, “Bizim takımımızda böyle futbolcular forma giyemez. Kulüp olarak kendsine gerek hassasiyeti gösterdik. Fakat bardağı taşıran son damlaydı. İlişiklerini kestik” diyebiliyor musunuz?
Gerek siyasi, gerekse organik bağlardan dolayı yapamazsınız. Ama en büyük suçlulardan birisi olduğunuzu unutmayın. Bu oyuncular hala vitrindeyse son dönemde forma giydikleri kulüplerin payı büyük.
Mahkemeden bile büyük cezayı vermek için top sizdeydi... Fakat kötü kullandınız.
Öyle bir tavır koymanız gerekliydi altyapıdan gelen genç, futbolcu ağabeylerinin yaptığını örnek almasın. Aldıysa da “Böyle de davransak zaten bir şey olmuyor” demesin. Adaletin futbol tarafından ki kılıcı kulüplerin elinde. “Kullanın da görelim” diyeceğim de kimi kime şikayet ediyoruz. O cesaret sizde yok. Sizde varsa Türk Futbolu'nun başında yok. Bu kafayla parasıyla şov yapan daha bir çok yıldızı birlikte izleriz.. Ama saha içinde değil, saha dışında.