Milli maçlardı, seçimlerdi derken futbolla bayağı aramız açılmıştı. Neyse ki kaldıkları yerlerden, hemen her şey aynı şekliyle devam ediyor. Ha, bir de sanırım mazbata hikâyeleri var devam eden… Mazbata demişken; geçen hafta belediyelerin spora katkılarından ve yaptıklarından, yapacaklarından dem vurmuştum. Bugün biraz daha irdeleyelim bu konuyu… Hem de bir örnek üzerinde değerlendirelim. Örneğimiz, Menemen Belediyespor… Menemen Belediyespor ile ilgili kafamı kurcalayan arafta soruları ben yazayım, sizler de ortak olun…

Menemen Belediyespor on yıl öncesine kadar amatör liglerde top koşturuyordu. Futbolu ve sporu çok seven eski belediye başkanı Tahir Şahin’in de katkılarıyla Menemen Belediyespor futbol takımı, önce 3. Lig'e, sonra da 2.Lig'e çıktı. Özellikle metropollere uzak ilçelerin, marka değerlerinin artmasına yönelik çalışmalara, bir futbol takımının vermiş olduğu katkıyı pas geçmeyelim. Başarılı bir mahalle takımının bile ahaliye ne kadar iyi geldiğini hatırlatayım. Kaldı ki koca bir ilçenin ya da ilin takımının, günümüz spor dünyası içerisindeki varlığının ağırlığı tartışılamaz bence!

Her neyse, Menemen’e geri dönelim; ama şöyle bir yerel seçimi de hatırlayarak… 31 Mart 2019 yerel seçilerinde, Menemen’in patronu Tahir Şahin, aday gösterilmemiş, yerine Serdar Aksoy aday olmuş ve başkanlık yarışını da yeni başkan Serdar Aksoy göğüslemişti. Bu arada ne tesadüf ki, 31 Mart öncesine kadar, yani yerel seçim tarihine kadar, ligin başından beri iki kez arka arkaya mağlup olmayan Menemen Belediyespor, seçimden sonraki iki haftada da sıfır çekti. Önce Etimesgut Belediyesine, sonra da Manisa Büyükşehir’e yenilmekten kendini alamadı. Ayrıca 31 Mart tarihli puan durumuna bakarsak, Menemen yedi puan farkla lider. Allahtan arkadan gelen Tuzlaspor, son altı haftada sadece bir kez galip geldi. Yani Menemen, bugün hala dört puan fark ile lider. Tabii bugün oynayacağı Pendik maçının sonucu da çok merak ediyorum doğrusu... Menemen Belediyespor’un 1.Lige yükselmesi ile 1. Lig'deki İzmirli ve Egeli sayısı aratacak ve sadece Menemen ilçesine değil, İzmir’imize de iyi gelecek diye düşünüyorum.

Şimdi, arafta soruları sıralayalım;

Tahir Şahin veya ekibinin tekrar görev yapmayacak olması, futbol takımını negatif mi etkilemiştir?

Yeni başkan Serdar Aksoy’un, spora bakış açısı içerisinde Menemen Belediyespor’un üst liglerde yer alması yok mudur?

Tekrar başkan olamayan Tahir Şahin’in veya ekibinin, kızgınlıkla ya da başka sebeplerle, futbol takımını başarısız kılma anlamında olumsuz etkisi ya da etkileri var mıdır?

Menemen Belediyespor’da, bütçesel anlamda yetersizlikleri mi baş göstermiştir? Yoksa yeni başkan Serdar Aksoy veya ekibi, paranın musluğunu mu kısmıştır? Ya da kısacağının haberleri mi yankılanmıştır?

Menemen ilçesi henüz, profesyonel 1.Lig'e hazır değil midir?

Dipnot; “soru da bilgiden doğar, cevap da” Hz. Mevlana.