Önümüzdeki yıllarda dünyamız bir çok olumsuz olaylara hedef olacağa benziyor. Bunların başında iklim değişikliği sonucu oluşacak kuraklık,suların yetersiz kalması,başta tarım olmak üzere bir çok alanda üretim düşüklüğü,bunun getireceği yaşam savaşı vereninsanların göç olayları, işsizlik.
 
Bunun yanı sıra dünyanın çeşitli yerlerinde örneğin Tayvan, Kuzey Kore, Uygur Türkleri, Keşmir, Hürmüz Boğazı, Orta Doğu, Filistin, Kıbrıs, Kuzey Afrika ülkeleri, Venezüella, Kolombiya, Meksika, Avrupa'da bir çok ülkede yükselen aşırı sağın oluşturacağı toplumsal olayların getireceği anarşik ortam.
Ve başta bu ülkeler olmak üzere her geçen gün artan terör olayları. Bunların dünyanın her yerinde bulunan "uyuyan" hücreleri.
 
Tüm bunlara karşı ülkeleri yönetenlerin bu gelişmeleri durduracak önlemleri alacağı yerde  (Adalet- hukuk, Adil Gelir Dağılımı gibi) bu olayları tetikleyecek politikaları uygulamayı tercih etmeleri anarşi ve terörün, var olan sistemive yönetim biçimlerini yıkacak en önemli etken olacak gibi gözüküyor.