“Okula gideceksem yaşamıyorum, askere alacaklarsa yaşıyorum.

Nüfus kağıdı istersem yaşamıyorum, vergi alacaklarsa yaşıyorum.

İş ararsam yaşamıyorum, ceza keseceklerse yaşıyorum.

Dava açarsam yaşamıyorum, tımarhaneye kapatacaklarsa yaşıyorum.”

                                                                             (Aziz Nesin / Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz)

Memleket hiç olmadığı kadar yoksullaşsın, insanlar gündüz mesaide kazandıklarını akşam eve varmadan harcamış olsun yine de evine bir koli yumurta almak için avans alsın borçlansın, ama yine de “Aman diyim bu işe siyaset karıştırmayalım”.

Öğrenciler yurtsuz kalsın, hem çalışıp hem okusun, penceresiz odalara asgari ücretten daha fazla para ödesin, yemekhane kartıyla bir kaşık yemek alsın ama su bile alamasın gerekirse aç yatsın, ama yine de “Aman diyim bu işe siyaset karıştırmayalım”.

Kadın cinayetleri hız kesmesin, sadece 2022 yılı başından bu yana 113 kadın katledilmiş olsun, “Kadın Cinayetlerini Durduracağız” diyen platforma kapatma davası açılsın, ama saçmalamayın bunların hepsi “cehaletten” biz “Aman diyim bu işe siyaset karıştırmayalım”.

Doktorlar şiddete karşı 'yasa' istesin vermeyin, adliyede avukatlar dayak yesin görmeyin, bakkalı manavı esnafı bittik desin siz duymayın. Biz de “Aman diyim bu işe siyaset karıştırmayalım”.

İşçiye enflasyon altı zam önerin, sözleşmeyi 1 yıllık yapalım deyin, 'ben anlaşamadım gel sen anlaş' diye başka başkanları çağırın, gerekirse açıklama yapıp 'işçiler greve siyaset karıştırıyor' deyin ama biz “Aman diyim bu işe siyaset karıştırmayalım”. (Bknz. Çiğli Belediye Grevi)

Siz her işe siyaset karıştırın ama biz hiçbir şeye siyaset karıştırmayalım. Ama abiler siz yüz yıldır siyaset yapıyorsunuz ama her geleniniz diğerini aratıyor. Ama abiler bıçak kemiği çoktan geçti. Sizin yaptığınız siyasetle bu memleketin işçisi, memuru, emeklisi, esnafı, genci, kadını artık ya-şa-ya-mı-yor. Siz az geri durun, “Aman diyim bu işe siyaset karıştırmayın”. 

Bir de şu memleketin ezilenleri deneyelim şu siyaseti bakalım yaşayabilecek miyiz?