Gereksiz diziler, magazinler ve tartışma programları. Sözde tarafsız görünerek taraflı yayın yapmak. Ondan sonra gelsin reklam paraları.

Van’da deprem olurken bazı kanallar Van mitingini yayınladı.

En sonunda CHP isyan etti ve CNN kanalını izlememe çağrısı yaptı.

***

CHP Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, partililerin CNN Türk kanalındaki yayınlara katılmaması kararını açıkladı:

"Bu kanalın zararlarından korunmak için yurttaşlarımıza CNN Türk yayınlarını izlememelerini, çocuklarına izletmemelerini tavsiye ediyoruz. CNN Türk televizyonu, özgür ve bağımsız haber kanalı olmak yerine tıpkı A Haber gibi iktidarın borazanı bir propaganda aygıtı olmayı tercih etmiştir. CNN Türk kanalı halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını ayaklar altına alarak, halkının değil iktidarın menfaatleri doğrultusunda yayınlar gerçekleştirmektedir. Gerçeklerin üstünü örterek AK Parti söylemleri doğrultusunda adeta bir reklam ajansı gibi çalışan televizyon kanalı, yerel yönetim seçimlerinden bu yana CHP karşısında konumlanmasına devam etmektedir. CNN Türk kanalının patronundan ve yönetiminden, iktidarın saray bataklığından çıkıp özgür tutum takınmalarını ve objektif yayıncılık ilkelerine sarılmalarını talep ediyoruz. Yerel seçimlerden bu yana tahammül edilemez noktaya ulaşan bu gerekçeler doğrultusunda değerlendirmeler yapan CHP, partililerimize tuzak kurma, kötü gösterme ve gerçekleri çarpıtma gayretleri nedeniyle Cumhuriyet Halk Partililerin CNN Türk kanalındaki yayınlara katılmaması kararını almıştır. Bu kanalın zararlarından korunmak için yurttaşlarımıza CNN Türk yayınlarını izlememelerini, çocuklarına izletmemelerini tavsiye ediyoruz.”

***

Yargıtay Onursal Daire Başkanı Hamdi Yaver Aktan da; kararı desteklediğini ancak diğer yandaş kanalların da boykot edilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Parti Meclisi üyesi Erdal Aksünger ise parti tabanından yayın politikasına büyük tepki geldiğini söyledi.

CHP'nin boykotuyla CNN izleme oranları azaldı. CNN Türk yöneticileri de CHP’ye giderek bu kararlarından vazgeçirmeye çalıştı.

ABD merkezli CNN International ve Demirören Holding bünyesindeki CNN Türk 21 yıldır yayın yapıyor. AKP'ye yakınlığıyla bilinen Demirören Medya Grubu bünyesinde 6 gazete, 9 televizyon kanalı, 2 radyo bulunuyor.

Sözün özü; yandaş olmaya çalışan basın tarih önünde ileride nefret ile anılmaya mahkumdur. Nazi Almanyası'ndan Josep Goebbels de “Bana satılmış bir medya verin,size cahil bir toplum sunayım”diyordu.

Haftaya yeniden buluşmak üzere hoşça kalın dostlar.