Haber/ DİDEM ÇAM

Dün vizyona giren ‘Halil’ filmin yapımcıları alkışlanacak bir kampanyaya imza attı. Filmin gişe hasılatının yarısını gösterime gireceği her il ve ilçede bir SMA hastası çocuğa bağışlama kararı alan film yapım ekibi, yapacakları bu kampanyayla şimdiden gönüllerde taht kurdu. 9 Nisan’a kadar vizyonda olacak olan film, SMA’lı bebeklere de adeta umut ışığı olacak.

'DİKKATİMİZİ ÇEKTİ'

Yönetmen koltuğunda Dr. Mehmet Elçi’nin oturduğu ‘Halil’ filminin başrol oyuncusu olan Fethi Çağan Mertsöz, film hakkında bilgi vererek kampanyanın oluşum sürecinden bahsetti. Film çekimleri sırasında, SMA hastası bir bebeğin kampanyasından etkilendiklerini belirten Mertsöz, “Halil, devlet için çokça görevler yapmış ve bir travma sonrası stres bozukluğu neticesinde şifahane diye tabir edilen bir merkezde tedavisini tamamladıktan sonra yeni görevini beklerken inzivaya çekilmiş bir asker. Yeni görevi olan uluslararası bir gizli operasyon haberi Halil'e ulaştığında birkaç senedir yaşadığı kırsal, dağlık bölgeden ayrılıp yeniden İstanbul’a uzanan bir serüveni anlatmaktadır. Halil, çekimleri Alanya’da yapılmış bir filmdir. Gösterime girme durumu ortaya çıktığında Alanya’da SMA hastası bir bebeğin kampanyası dikkatimizi çekti ve Alanya’daki gösterim hasılatının yarısını bu bebeğimize bağışlama kararı almıştık. Bu duyurunun akabinde başka illerden gelen talepler doğrultusunda, ‘Neden filmin bütün gösterim yerlerdeki gelirin yarısını bu ailelere bağışlamayalım ki?’ diye kendimize sorup karar verdik ve elimizden geldiğince bunu duyurduk” diye konuştu.

'KATKINIZI BEKLİYORUZ'

“Filmin izlenmesi adına yerel ve ulusal kampanyalara ve PR çalışmalarına gücümüz yettiğince koşturuyoruz. Fakat bu zor ve meşakkatli bir durum” diyen Mertsöz, “Biz elimizden geleni yapmaya çalışsak da kısa zamanda ailelerin de katkılarıyla herkes elini taşın altına koymaya başladı ve dağılım, umduğumuzdan daha hızlı ilerler oldu. Kampanyayı yapmak bizden, gösterim olacak şehirlerde bunun gerek sinemalar gerekse halk kısmında dağılımına katkıda bulunmak biraz da ailelerden gibi bir durum doğdu. Şu anda her şey yolunda gidiyor” dedi.

'SMA değil, Lina kazanacak'

Amasya’da yaşayan kampanya dahilinde bağışta bulunulacak SMA hastası bebekler arasında yer alan Lina Çulha’nın annesi Gülay Çulha ise herkesi ‘Halil’ filmini izlemeye davet etti. “Biz SMA'LI aileler olarak birçok zorlukla bu kampanyaları devam ettirmeye çalışıyoruz” diyen anne Gülay Çulha, şunları söyledi: “SMA Tip 1 hastası olan kızım Lina, 1 yaşında. Bu hastalıkla 10 aydır mücadele ediyoruz. Kızımızın bu hastalığa yenik düşmesini istemiyoruz. Maalesef eşim de, ben de taşıyıcı olduğumuz için diğer çocuklarımızın SMA hastası olma olasılığı çok yüksek, bunu göze alamayız. Sosyal medyada valilik izinli bir yardım kampanyası başlattık. Kampanyamız devam ediyor. Sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayınlar yapıyoruz. Dışarıda kermeslerle stantlarla çocuğumuz için yardım topluyoruz. Lina’yı kurtarmak için herkesten yardım bekliyorum. Dışarıda Lina’nın kumbaralarını gördüyseniz, gönlünüzden kopanı içine atarak ve herkese Lina’dan bahsederek yardım isterseniz bize elinizi uzatmış olacaksınız. Umudumuza umut oldukları için ‘Halil’ filminin yönetmenine, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum ve herkesi filmi izlemeye davet ediyorum. İyi insanlar iyi ki var. SMA değil, Lina kazanacak.”