HABER / Mustafa OĞUZ

İzmir’in Konak ilçesi Güney Mahallesi’nde dünyaya gelen anne Deniz, evlendikten sonra Almanya’ya yerleşti. Kızları Aleyna’yı da 1999 yılında burada dünyaya getirdi. Hamburg Üniversitesi’nde beden eğitimi öğretmenliği bölümünde okuyan Aleyna Gencer, hem İzmirliler'in hem de Hamburglular'ın gururu oldu.

Daha 10 yaşındayken annesi Deniz’in yönlendirmesiyle karate sporuna başlayan, 12 yıl boyunca kupa ve madalyaları kimselere kaptırmayan 22 yaşındaki Türk asıllı Aleyna Gencer, geçtiğimiz yıl Şili’de düzenlenen uluslararası yarışmada Alman milli takımının formasını giydi. Aleyna Gencer, geçtiğimiz yıl Büyükler Almanya Şampiyonası’nda ikinciliği ve son olarak da bu sene geçtiğimiz ay gerçekleştirilen 2021 Büyükler Almanya Şampiyonası’nda birinciliği elde ederek kupalarına yenisini ekledi.

HAYALİ: KARATE OKULU AÇMAK

Bugüne kadar katıldığı yarışmalarda genellikle birincilik kürsüsünü rakiplerine kaptırmayan Aleyna Gencer başarılı karate hayatının yanında, Hamburg Üniversitesi’nde beden eğitimi öğretmeni olmak için dirsek çürütüyor. Aleyna’nın en büyük hayali ise başarılı karateciler yetiştirmek için “Karate Okulu” açmak. Baba Ahmet, anne Deniz ile ağabeyi Halitcan ve ablası Sıla Aleyna’nın en büyük destekçileri. Aleyna’nın en büyük hedefi ise Dünya şampiyonu olmak.

10 YIL ŞAMPİYON OLDU

Karateyi sevdiğini ve uzun zamandır bu sporla uğraştığını söyleyen Aleyna Gencer, “2009’dan 2019’a kadar 10 yıl boyunca Hamburg’da yapılan yarışmalarda her yıl birincilik kürsüsüne ben çıkıyordum. 2011 ve 2012 yıllarında Almanya Şampiyonluğu’nu elde ettim. 2013-2018 yılları arasında yine Almanya’da düzenlenen çeşitli yarışmalarda ikincilik ve üçüncülük dereceleri alınca dikkatleri üzerime çektim ve 2018’de Alman milli takımına seçildim” dedi.

100’DEN FAZLA ÖDÜL

Geçtiğimiz yıl yapılan müsabakalarda Almanya ikincisi olduğunu söyleyen Gencer, “Bu yıl Danimarka’da yapılan 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası’nda ise Avrupa 5’incisi oldum. Bugüne kadar geçen 12 yılda 100'ün üzerinde kupa ve madalya kazandım. İtalya, Danimarka ve İskoçya’da birincilik, İsveç ve Belçika’da ikincilik, Türkiye’de üçüncülük, Almanya’nın Berlin, Koblenz, Frankfurt, Kemnitz ve Erfurt kentlerindeki tüm yarışmalarda birincilik elde ettim. Bu benim için en büyük başarı” diye konuştu.

‘İZMİR, TIPKI AVRUPA GİBİ’

Annesinin doğup büyüdüğü ve babasıyla tanıştıkları kent İzmir’e daha önce geldiğini ve çok sevdiğini kaydeden Gencer, “Avrupa’nın önemli kentlerinden hiçbir farkı olmayan İzmir, herkesin yaşamak isteyeceği kadar güzel. İleride bu çekici kentte yaşamayı hayal edebiliyorum” ifadelerini kullandı. En büyük hayalinin ise başarılı karateciler yetiştirmek için “Karate Okulu” açmak olduğunun altını çizen Gencer, “Babam Ahmet, annem Deniz, ağabeyim Halitcan ve ablam Sıla benim en büyük destekçilerim. İnşallah Dünya şampiyonu da olup adımı tarihe yazdırırım” dedi.

İZMİR ÇOCUĞU

Aleyna’nın annesi Deniz, İzmir’in Konak ilçesi Güney Mahallesi’nde dünyaya geldi. Eğitimini tamamladığı sırada, yakın bir akrabalarının bulunduğu bir ortamda Ahmet Gencer ile tanıştı. Kısa bir süre sonra evlenen Deniz ve Ahmet, Almanya’nın Hamburg kentinde yaşamlarını sürdürmeye başladılar. Sıla, Halitcan ve ardından 1999 yılında dünyaya gelen Aleyna hem ailenin hem Almanya’nın hem de Hamburg’da yaşayan yakın dost ve akrabalarının gururu oldu. Hamburg Üniversitesi’nde beden eğitimi öğretmenliği bölümünde okuyan Aleyna’nın en büyük hayali ise Dünya şampiyonu olmak ve karate okulu açmak.