Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliği ile yürütülen Güçlü Gazeteci Özgür Medya Programı çerçevesinde başlatılan Muğla, Aydın ve Manisa il eğitimleri, pandemi süreci nedeniyle 9 Eylül Gazetesi özel ilavelerine dönüştürüldü. Böylelikle Muğla, Aydın ve Manisa’da yaşayan işsiz ve serbest çalışan gazeteciler, Telif Destek Programından faydalanabiliyor.

İlk olarak hazırlanan Muğla ilavesinin ardından, Aydın ilavesi de 9 Eylül Gazetesi aracılığıyla  okuyucularla buluştu. “Aydın bir kent” kapağıyla yayınlayan ilavede bölgede yaşayan, serbest gazetecilerin hazırladığı özel haberler yer aldı. Aydın özel ilavesinde üreticilerin sorunlarına, yer verilirken, özel ürünlerinin uluslararası başarıları da konu ediliyor. Avrupa Birliği IPARD projesi kapsamında, aldıkları kredi desteğiyle işletmelerini dünya standartlarına ulaştıran Aydın işletmelerinin başarılarının anlatıldığı ilavede, dezavantajlı grupların hikayeleri ve Aydın’ın tarihi güzellikleri de yer alıyor.

Telif Destek Programı kapsamında Aydın’dan sonra Manisa ve İnsan Hakları ekleri yayınlanacak. Aralık ayında yayınlanacak ekler için çalışmalar devam ediyor. Bu özel ilavelerde haberleri yayınlanacak işsiz ve serbest gazeteciler telif desteğinden faydalanabilecekler.

Telif Destek Programı Rehberi ve başvuru formuna http://igc.org.tr/igc/telif-destek-programi-rehberi/ adresinden ulaşabilirsiniz.