Önce, verdiğimiz tarifte Tiramisu için gereki Mascorpone peynirini ve kedi dillerinin batırılacağı kahve karışımının nasıl yapıldığını önce anlattık.

Tiramisunun orijinal malzemesi mascarpone peyniri nasıl yapılır?

Mascarpone tarifinde kullanılacak malzemeler:

2 su bardağı krema ile 1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu.

Derin ama fazla büyük olmayan bir tencereyi ıslatın. İçine kremayı ekleyip çok çok kısık ocak ateşinde kaynayıncaya kadar ısıtın. Ocaktan alıp içine limon suyunu katın. Karşımı 5 dakika kadar karıştırın. Aynı boza kıvamına geldiğinde üzerini yapışmayacak bir kağıt veya bez bir havlu ile kapatın. Tencerenin de kapağını kapatın. Soğuduktan sonra havluyu kaldırıp yaklaşık 12 saat bekletin. Bu karışıma peynir diyebiliriz. Bu koyulaşan peyniri bir tülbente alın  suyunun iyice süzün. Biraz daha bekletin. Artık tam kıvamında mascarpone peyniriniz var.

Kedi dillerinin batırılacağı kahve karışımı nasıl yapılır?

Malzemeler: Yarım su bardağı sıcak su, 1 çorba kaşığı süt, 1 çorba kaşığı tane kahve veya 1 çorba kaşığı Türk Kahvesi, 1 çorba kaşığı toz şeker.

Bu malzemeleri bir kapta karıştırın ve kedi dillerini batırmak için kenarda bekletin.

Şimdi Tiramisu’ya geçebiliriz.

Tiramisu malzemeleri

6 Adet Yumurta Sarısı

300 ml Şeker (Bu bir su bardağından iki parmak fazla şeker demek.)

2 Yemek kaşığı süt.

400 Gram Mascarpone (Dilerseniz labne peyniri de kullanabilirsiniz)

200 ml (1 su bardağı ) krema (Tiramisu’ya geçmeden önce çırpıp kabartın)

1 Paket Vanilya

1 çay bardağı kakao 

Karıştırma kabı olarak bir Borcam kap seçin. Ayrıca bu borcamı üzerine oturttuğumuzda içine düşmeyecek kadar ama çok küçükte olmayan bir tencere seçin. Tencerenin dibine 4-5 parmak kadar su koyun ve suyu kaynatın. Borcamı da içinde su kaynayan tencereye oturtun. 6 adet yumurta sarısını borcama atın, tel karıştırıcı ile karıştırın. Çırpılan yumurtaya 300 ml şekeri ve 2 yemek kaşığı sütü ilave edin. Şekerler eriyinceye kadar yaklaşık 7-8 dakika hızlıca çırparak karışımı pişirin. Daha sonra karışımı soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bu karışımı derin bir başka kaba alın.

Kaba 400 gram Mascarpone’yi ilave edip karıştırın. Karışıma 1 paket vanilyayı da ilave edip karıştırın. Son olarak 200 ml önceden çırparak köpürttüğümüz kremayı da karışıma ilave edin. Tüm karışımı söndürmeden dairesel hareketler ile karıştırın. Tiramisu’nun artık kreması hazır.

Kedi dillerini kahve karışımına hızlıca batırıp çıkararak tepsiye yerleştirin. Erimelerine izin vermeyin, tatlıyı mahveder. Sadece çıtır kedi dilleri kullanın. Kek tarzı kedi dilleri çok yumuşak olur.

İlk olarak bir fırın tepsisi alın. Kahve karışımına batırılmış kedi dillerini ilk tabaka olarak  tepsiye yerleştirin.

Sonra ilk kat tiramisu kremasını ekleyin. Karışımınızın yarısını kullanın ve eşit şekilde tepsiye ve kedi dillerinin üzerine yayın.

Tepsiye ikinci kat hazırlanmış kahve karışımına batırılmış kedi dili katmanı ekleyin.

Tiramisu kremasının kalanını ekleyin ve eşit şekilde yayın. 

Tiramisu'ya kakao pudra gibi dökün ve şimdi en zor kısım geliyor.

Tiramisu en az 6 saat beklemeli. Gece bu bekleme için en iyisidir. Bu yüzden Tiramisu sunum vaktinden bir veya iki gün önce yapılabilir ve buzdolabında bir haftaya kadar dayanabilir.

Artık Tiramisu’nuz servise hazır.

Şimdiden afiyet olsun.