Elbette kadın olarak makyaj kendine olan özgüvenin en önemli temsilcisidir. Dik bir duruş, kendine güvenen bakışlar, kendine yakışan son moda hoş bir kıyafet şüphesiz tamamlayıcısı olmadan olmaz, makyaj da tabi ki bu tamamlayıcıdır. Kusursuz olmalıdır. Bir kadının makyajı özellikle katıldığı özel gecelerde ve davetlerde de bir o kadar kalıcı olabilmelidir. Porselen makyaj da kadınların imdadına bu anlarda koşar.

Porselen Makyaj Nasıl Yapılır?

1. Cilt temizlenir,
2. Su bazlı nemlendirici yardımıyla yüz yumuşatılır.
3. Sıra "Makyaj bazı"na gelir.
4. Cilt tipinize uygun bir fondöteni, dikkatlice yüz, boyun, dekolte kısmımıza uygulayınız.
5. Gözaltlarındaki cilt kusurlarını kapatılmalı, cilt yağlıysa transparan pudra bu bölgeye uygulayabilir.
6. Allık doğal tonlarda olmalıdır, şeftali veya açık pembe tonları tercih sebebidir.
7. Son sırada yüzde dikkat çekmesini istediğimiz noktayı seçeriz.

Gözler İçin

Öncelikle göz kapaklarına far bazı uyguluyoruz, göz kapağına krem renginde göz farı uygulanır, katlanma noktasına koyu gri tonda, göz kapaklarının dış kısmına siyah göz farı uygulanır aynı şekilde alt kirpiklerin diplerine de kesik uçlu fırçayla uygulanır, eyeliner uygulaması da yapılarak son dokunuş sağlanmış olur. Hem alt Hem de üst kirpiklere yoğun maskara uygulanır, burada takma kirpik etkili olanlar tercih sebebidir. Harika dikkat çekici göz makyajını dengelemek için nude tonlarında dudak parlatıcısı veya ruj sürülerek işlem tamamlanır.

Dudaklar İçin

Gözlerin yerine dudaklarını ön plana çıkarmak istiyorsan, kaşlarını doldurarak, belirginleştirerek başlamalısın bunun için kaş kalemine ihtiyacın olacak. Göz kapaklarına krem tonda göz farı uygula, güzel bir eyeliner uygulamasıyla göz kapaklarını belirginleştir ve bolca maskara uygulaması yap, ardından dudaklarını iyice nemlendirmelisin, bu aşamada dudak peelingi yapılıp nemlendirme yapılırsa daha iyi sonuç alınır.
 
Hangi renk ruj uygulanacaksa aynı renk dudak kalemiyle dudak belirginleştirilir, dolgunluk isteniyorsa, kalemle çizgiler taşırılabilir, Daha sonra ruj taşırılmadan çerçevelenen alana güzelce uygulanır, püf noktası olarak da rujunu peçete yardımıyla silip ardından bir kat daha uygulanarak daha belirgin bir görünüm oluşturulur. Son olarak porselen makyajın yüze sabitlenmesi için makyaj sabitleyici sprey kullanılır ve makyajın yüze yapışması sağlanır.