Çamaşır yıkanlar iyi bilir ki çıkmayan ya da çıkmak için çok çaba harcamak gereken lekeler vardır. Bunlara inatçı lekeler denir. Adı üstünde bazı lekeler çıkmamak için çok inat ederler. Uğraşmamak ya da doğru bir şekilde uğraşmama sonucu çok sevdiğiniz bir kıyafetinizi,  halınızı, koltuklarınızı kaybedebilirsiniz. Bu evinizin bir bölümü de olabilir. Özellikle pas lekesi. Pas lekesi inatçı lekelerin başlarında yer alır ve gerçekten inatçıdır. Mermerlerde oluşan pas lekeleri evinizin bir bölümünü rezil edebilir. Pas lekesi inatçı bir leke dedik doğru ama çıkmayan bir leke değildir pas lekesi.

İşte pas lekelerinden kurtulma yolları;

Halı ve koltuklardan pas lekesini çıkartmak için yapılması gerekenler:

•    Halı ya da koltuğunuzdaki pas lekesini ürüne zarar vermeden kazıya bildiğiniz kadar kazıyın. Kazıma işlemini, tırtıklı olmayan küt bir cisimle yapın. Örneğin kredi kartı ile kazıma işlemi yapabilirsiniz. Ürüne zarar vermez.
•    Nemli bir süngere az bir bulaşık deterjanı dökün. Nemli ve deterjanlı süngeri lekeli yere hafifçe bastırın ve orada 5 dakikaya yakın tutun.
•    Süngerle 5 dakika beklettikten sonra pas lekesinin olduğu bölgeye soğuk suya yatırılmış açık renk (mümkünse beyaz) temiz bir havlu koyun. Bu işlem pas lekesinin emilmesini sağlayacaktır.
•    Havlu emilme işlemiyle lekeden kurtulmaya başladıysanız işlemi tekrarlayın ve deterjan ekleyin. Havlu emilim işlemiyle de tam olarak kurtulamadıysanız pas lekesinden son olarak Limonun suyunu lekelenmiş bölgeye dökün. Limon suyu 1-2 saat lekenin üstünde beklesin. 1-2 saat sonrasında nemli bir havlu aracılı ile emdirme işlemini uygulayın. En son da ıslak bezle silin.
Giysilerden pas lekesini çıkartmak için yapılması gerekenler:
•    Pas lekesinin en büyük düşmanı asittir. Asit kumaşa işledikten sonra suda kolayca çözülür. Bu yüzden giysilerinizdeki asit lekelerine ilk yapmanız gereken şey limon sıkmak ya da limon suyu sürmektir. Limonu sürün ve iyice kıyafetinize işlemesini bekleyin. Kıyafetiniz limon suyunu, limon suyu da pas lekesini emer.
•    Limon sürdükten sonra kıyafetinizi güneşe asın. Güneşte lekeyi hafifletir.
•    Son olarak kıyafetinizi soğuk su ile yıkamanız yeterli olacaktır.
Mermerlerdeki pas lekesini çıkartmak için yapılması gerekenler:
•    Mermerlerdeki pas lekelerini çıkartmanın en büyük yolu asittir. Ama diğer ürünlerdeki gibi limonla çözeceğiniz bir durum değildir. Oksalit asit aracılığı ile pas lekesinden kurtulabilirsiniz. Bir kaşık oksalit asidi az miktarda sıcak su içinde eritin. Sonrasında suya batırdığınız bezle mermerdeki paslı bölgeyi ovun.