Facebook'ta ister arkadaş olun ister olmayın, kişinin sunduğu sınırlar çerçevesinde herkesin profiline bakabilirsiniz. Doğal olarak birçok insan yalnızca Facebook ile sınırlı kalmaksızın kimlerin kendilerinin sosyal medya hesaplarına baktığını bilmek ister. İlk ve en güçlü sosyal medya platformu olan Facebook için bu tarz aratmalar oldukça popüler.

İnternette bu konuyla alakalı çok fazla içerik bulunmaktadır. Bir kısmı size bunun yapılacağını vadederken bir kısmı da bunun mümkün olmadığını söylemektedir. Bu konuda Facebook profilinize kimlerin baktığını görüp göremeyeceğiniz konusunda net fikir sahibi olmanızı sağlayacağız.

Facebook Profiline Bakanları Tespit Etmek

Facebook profilinize bakanlar nasıl tespit edilir? Facebook, profilinize bakanların tespiti için herhangi bir hizmet sunmamaktadır. Facebook profiline bakanları görmek için resmi olmayan ve çok güvenli olmayan yollar mevcuttur.
Nasıl yapılır?

Sizin Facebook profilinize kimlerin baktığını gösterme vaadi sunan bütün programlar ya sahte vaatte bulunmakta yada hesabınızı çalmak üzerine kodlar içermektedir. Profilime kimler bakmış diye kullandığınız programların hepsi hesabınızı çalmak ve başka amaçlarda kullanılmak için yapılan hileli yazılımlardır.

Bazı kaynaklarda sayfa kodlarıyla Facebook hesabınıza bakanların görülebileceği yazmaktadır. "Nasıl yapılır" diyorsanız hemen anlatıyorum. Bu yol programsız olduğu için herhangi bir tehlike arz etmemektedir. Gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz.

Programsız olarak facebook profilime kimlerin baktığını öğrenmek için:

•    Facebook hesabınıza giriş yapın.
•    Facebook profilinize tıklayın.
•    Sayfanın herhangi boş bir yerine sağ tıklayın ve "sayfa kaynağını görüntüle" butonuna basın.
•    Açılan sayfada CTRL+F kombinasyonlarına basarak "InitialChatFriendsList" kodunu aratın
•    Kodun hemen alt satırında yazan sayılar profilinize bakanların hesaplarıdır. Örnek sayı: 100000671315747
•    Sayılardan birini kopyalayın.
•    Kopyaladığınız sayıları facebook.com/buraya yapıştır şeklinde girin. (Örnek: facebook.com/100000671315747)
•    Facebook profilinize bakan kişinin hesabınıza yönlendirecektir.
 
Dediğim gibi bu yol en güvenli yollardan biridir. Birçok yabancı ve Türk kaynakta bunun Facebook profilinize bakanların sayıları olduğu yazmaktadır. Bunun haricinde size profilinize bakanları göstermeyi vadeden programları, yazılımları ve herhangi bir şeye lütfen güvenmeyin. Hemen olmasa da ileri ki zamanlarda hem Facebook hesabınıza hem de size zarar verebilir.

Bütün "profilime kim baktı" uygulamaları zararlı mıdır?

Bu tarz "profilime kim baktı" tarzı yazılımları indirirseniz uzun bir süre boyunca hesabınızı başka insanların kontrolüne bırakabilirsiniz ve bunun asla farkında olmazsınız. Hesabınızda istedikleri gibi paylaşım yapabilir, telefon numarası, eğer yüklediyseniz kredi kartı bilgilerinizi siz farkında olmadan çalabilir.