Makyajda ortaya çıkan ve kitleleri yönlendiren trendler, yenilenen ürün yelpazesi, yeni teknikler, kimi zaman nostaljik esintiler kimi zaman doğala yönelimler devam ederken, değişmeyen ve koca bir sektöre yön veren motivasyon: Nasıl daha güzel görünebilirim?
Profesyonel bir eğitim almasanız bile yüzünüzü tanıyarak, doğru tekniklerle, doğru ürün ve tercihlerle daha göz alıcı gözükebilirsiniz. Göz, yüzde kadın güzelliğini en iyi ifade eden noktadır. Göz makyajını yaparken önce göz şeklinizi tanır ve doğru ürün, doğru renk tercihleri yaparsanız ideal göz makyajınızı kolaylıkla belirlemiş olursunuz.

Göz şekilleri nasıl belirlenir?

•    Gözün uzunluğu ve yüksekliği birbirine eşitse; Yuvarlak göz.
•    Göz kapağı İris denilen gözün renkli tabakasına düşüyorsa; Küçük göz.
•    Göz kapağının gözükmediği gözler; Düşük göz.
•    Gözler birbirine olması gerekenden daha uzaksa; Ayrık göz.
•    Gözler birbirine olması gerekenden daha yakınsa; Yakın göz.
•    Göz kapağı düz ise; Çekik gözler.
•    Kaş kemiği normalden daha çıkık ve gözü geride bırakıp gölgeliyorsa; Çukur göz.
•    Gözkapağı yapısı, gözler arası yakınlık, göz çukurluğu ideal orana sahip ise; Badem göz.

Çukur göz makyajı nasıl yapılır?

Çukur bir göze sahipseniz; birkaç basit teknikle etkileyici bakışlara sahip olabilirsiniz. Çukur gözler olduğundan daha küçük gözükürler. Bu noktada koyu tonları tüm göz kapağına uygulamaktan kaçınarak; krem, ekru gibi daha aydınlık ve açık renkleri tercih etmek doğru bir adım olacaktır. Böylelikle daha belirgin gözkapaklarına sahip olabilirsiniz.
Moda anlayışı zaman içerisinde değişse, yeni akımlar ortaya çıksa da belli kurallar değişmemektedir. Makyaj konusunda doğru bir yol izlemenizi sağlayacak altın kural: geriye atmak ya da gölgelemek isterseniz koyu renkleri; öne çıkarmak, aydınlatmak isterseniz açık tonlu renkleri tercih etmektir.
Çıkık olan kaş altlarını biraz daha geri plana atmak için göz kapağınıza uyguladığınız fardan biraz daha orta ton bir far kullanabilirsiniz. Koyu tonları ise göz çukurunuzun hizasına doğru abartıdan kaçınarak gözün dış köşelerine ufak dokunuşlarla uygulayabilirsiniz.
Kalem ve eyeliner kullanmak isterseniz; gözaltlarına uygulamaktan kaçınmalısınız. Bu işlem gözlerinizi daha da küçük gösterecektir. Bunun yerine, göz kapağına ince bir şekilde uygulayabilirsiniz. Göz içine ise daha iri ve aydınlık bir görünüm vermesi için beyaz veya krem rengi göz kalemi uygulayabilirsiniz.
Son olarak maskarayı özellikle üst kirpiklere içten dışa doğru bol miktarda uygulamalısınız. İddialı bir görünümden hoşlanıyorsanız ya da gece makyajına uyarlamak istiyorsanız göz yapınıza uygun takma kirpik kullanarak daha net bir ifadeye sahip olabilirsiniz. Alt kirpikler çok dramatik bir görünüm oluşturmamak adına hafif maskara dokunuşlarıyla belirginleştirilebilir.

Çukur göz şekline göre nasıl eyeliner uygulanmalı?

Göz makyajınızda vurgulayıcı bir etki yakalamak için eyeliner uygulamak son derece şık bir tercih olacaktır. Bu noktada, göz şeklinize uygun bir stil benimsemek sonucu daha hoş kılacaktır.
Çukur bir göz yapısına sahipseniz; göz kapağınızın ortasından dış köşelere doğru yoğunlaştığınız, kirpik bitiminizin sonunda bitirdiğiniz bir eyeliner çizgisi oluşturmalısınız. Eyeliner kuyruğunu çok fazla uzatmak istediğimiz efekti sağlamamıza engel olabilir. Bu göz yapısında uzun kuyruklu bir eyeliner gözleri olduğundan daha aşağıda gözükmesine neden olacaktır. Daha iri ve kalkık gözlere sahip olmak istiyorsak abartılı eyeliner uygulamalarından uzak durmamız gerekmektedir.