Çikolata nelerden oluşur?

Kakao ağacının tohumlarından elde edilen çekirdekler ile oluşturulur. İçinde çeşitli koruyucular da bulunabilir. Çeşitli fındık, süt, fıstık, karamel, antep fıstığı, çilek gibi malzemeler katılarak tadı farklılaştırılabilir ve değiştirilebilir. Çikolata yaparken bir şekil verici kapta bulunması gerekir.

Çeşitli çikolata türleri nelerdir?

En bilinen çeşitleri fındıklı, antep fıstıklı, sütlü, bitter, beyaz ve karamelli olanlarıdır. Fındıklı çikolata içinde fındık parçaları olan çikolatadır. Genellikle bütün fındıklar kullanılır. Antep fıstıklı çikolata içinde genellikle parça antep fıstıkları bulunur. İki türlüsü vardır. Biri sütlü antep fıstıklı çikolata diğeri ise bitter antep fıstıklı çikolatadır. Sütlü çikolata ise içinde daha faza süt oranı bulunduran çikolatadır. Bitter çikolata değişik oranlarda fazla şekilde kakao bulunduran çikolatadır. Beyaz çikolatada ise kakao ve süt yağı bulunur. Karamelli ise içinde akışkan karamel bulunduran çikolatadır.

Çikolatanın faydaları ve zararları nelerdir?

Çikolata kişiye fazla derecede enerji verir. Mutluluk hormonu salgılanmasını sağlar. Eğer çikolatada fazla süt bulunuyorsa kalsiyum açısından da oldukça yararlı olacaktır. Çikolata stresi de azaltabilir. Çikolata cildi de güzelleştirir. Çikolatanın zararları ise fazla şeker içeren çikolatalar özellikle çocuklarda diş çürümesine yol açabilir. Fazla koruyucu içeren çikolatalar da zararlıdır. Ayrıca çikolata kadınlarda selülite sebep olabilir. İçinde doymuş yağ içeren çikolatalar da kolesterole sebep olur. Çikolata fazla enerji veren gıdalardır. Bağımlılık yapabilir. Bu obeziteye sebep olacağından dolayı zararlıdır. Enerji harcanmadığında yağ olarak vücutta birikecektir. Bu da fazla kilolara da sebep olur. Çikolata migreni de tetikleyebilir.

Çikolata malzemeleri nelerdir?

Zamanında toplanan kakao çekirdekleri öğütülerek kavrulur. Çikolata daha sonra şekerle karıştırılır. Sütle birleştirerek içine çeşidi yağlar ya da fındık gibi malzemeler konularak bir kaba alıp dondurulur. Evde çikolata yapmak istenilirse ise süt tozu ve kakaoyu bir kaseye koyun. Su ile şekeri tencereye alıp kaynatın. Ve spatula ile üzerini düzelterek fındıkları serpiştirilir. Daha sonra ise bir kaba konulmak üzere boşaltılır. Kaplar güzel e şekilli kaplar olabilir. Böylelikle daha eğlenceli görünüme sahip olabilir. Oda ısısında 15 dakika soğumaya bırakılır. 15 dakika derin dondurucuda beklettikten sonra şekilli kaplara konulur. Malzemeler için ise kakao, süt tozu, tereyağı, vanilya, şeker ve su yeterlidir.

Çikolatayı kişi genellikle hangi zamanlarda yenebilir?
 
Kendini mutsuz hissettiği ya da üzgün hissettiği zaman stresli olduğu zamanlarda kişinin kendini nasıl mutlu edemeyeceğini anlamadığı zamanlarda, bayramlar da özel günlerde misafirine ikram etmek için Ya da sınavdan önce beynindeki bilgileri daha rahat hatırlamak ve beynin çalışması gereken enerjiyi kolay bir şekilde açığa çıkartıp sınavı daha iyi yapmak için yiyebilir.