Ekin GÖKALP

Deniz dalgalı ama hava temiz ve güneşli, suyun mavisi sizi çağırıyor, ona çekiliyorsunuz; anlaşılmaz, karşı konulmaz bir duygu var içinizde. Uzaklara dalıp gidiyorsunuz, ufuk çizgisi bir mıknatısa dönüşüyor, dalgalar sizi durduramıyor, yükseğe zıplayıp zafer çığlıkları atıp tekrar ayağınızı zemine basıyorsunuz ama bu kez yumuşak kumlara parmak ucunuzla dokunduğunuzu fark ediyorsunuz; bu sizi durdurmuyor, tüm gücünüzle kulaç atmaya başlıyorsunuz; ciğerlerinizi bir balinanınki gibi kuvvetli hissedip suya dalıyorsunuz. Dalgaların üzerinden coşkuyla sıçrayan bir yunusa dönüşüyorsunuz. Bunun adı özgürlük, artık sizi kimse durduramaz, durmak ve geri dönmek istemiyorsunuz. Çok uzaklarda, ufukta oturmuş sizi bekleyen birilerinin/bir şeylerin olduğunu seziyorsunuz; tuzlu suyun yarattığı bulanık görüş bile sizi durduramıyor. Arkanıza baktığınızda karanın güvenli kucağından epeyce uzaklaştığınızı fark edip yorulan ciğerlerinizi dinlendirmek için sırtüstü uzanıyorsunuz. Nefesiniz sıkışmış, kalbiniz deli gibi atıyor. Elinize bir şey değiyor o sıra, yalnız değilsiniz. Sizin gibi buraya kadar açılmayı başarabilen başkalarının da olduğunu fark ediyorsunuz. Aralarından bazıları geri dönmekten bahsediyor. Bazıları can simitleri ve kolluklarla gelmişler buraya kadar, bazılarının şişme botu var. Tüm bunları gözlemleyip hızla tekrar yüzmeye başlıyorsunuz. Vazgeçmeyeceksiniz. Sizle birlikte yüzmeye devam edenler var, geri dönmeye başlayanlar ve botunda şarkı söyleyerek yorulmadan ilerleyenler. Akşam olmak üzere, saatlerdir yüzdünüz. Artık kulaç atacak haliniz yok ama manyetik ufka çok yaklaştınız, artık gölgeleri daha net seçebiliyorsunuz. Botta yolculuk yapanlardan biri size yardım teklif ediyor, kabul ediyorsunuz ama sizin durumunuzda olup bunu kabul etmeyenler de var. Teklifi kabul ediyorsunuz. Şimdi biraz dinlenme zamanı. Geriye baktığınızda hala kulaç atanların, pes edip geri dönenlerin ya da nefessiz kalıp boğulanların olduğunu fark ediyorsunuz. Yıllardır beklediğiniz bir şeydi bu amansız yolculuk ve siz buna ansızın hiç beklemeden başladınız.

Zaman gerçeği aydınlatacak

Bitti, ulaştınız. Dalgalar kıyıya minik öpücüklerle dokunuyor. Su ılık ve durgun, arkada bıraktığınız kara çok uzakta kaldı. Günbatımının kızıllığı her yeri kaplamış, manzara hoşunuza gidiyor. Bu şekilde biraz oturup olup biteni izliyorsunuz. Bulunduğunuz yere çıkanlara bakıyorsunuz, bazıları nefes nefeseler, güçleri tükenmiş; sizin gibi yarı yolda yardım alıp gelenler var ve baygın şekilde karaya vurmuş olanlar. Ama yol henüz bitmedi, kalkıp ormana doğru yürümeye başlıyorsunuz. Bu maceranın sizi nereye götürdüğünü bilmeseniz de arzu ettiklerinize çok ama çok yaklaştığınızı, o arzulara bir şekilde ulaşacağınıza inanarak yola devam ediyorsunuz. Zaman gerçeği aydınlatacak.

İşte Şubat 2021 hem kolektif hem de bireysel yaşamlarımızda bu dalgalı denizde geçen öyküye çok benziyor. İlk yarısı (31 Ocak-20 Şubat) Kova burcunda geri giden Merkür’le biraz dalgalı ve karmaşık ama 20 Şubat sonrası ormanda ne olduğunu göreceğiz. Şubat boyunca Kova burcunda önemli bir toplantı var. Satürn, Jüpiter, Güneş, Venüs, Merkür ve Yeni Ay Kova burcunda, hem olumlu hem de olumsuz açılarla hareket halindeler. Satürn, Jüpiter ve Merkür, bu üç gezgen 20 Şubat sonrası neredeyse aynı anda görünür olacaklar. Bu kadar çok gezegenin/öğretmenin aynı burçta toplanması ve retro hareket bitimi görünür olması çok az rastlanan bir gökyüzü seyridir (en son 1962 senesinde gözlemlenmiş) bu anlamda Şubat ayı fikrimce en önemli aylardan birisi, etkileri bir ay içinde başlayıp bir sene boyunca yaşayacağınız yepyeni bir yolculukta gizli.

Bakalım her burç için bizi neler bekliyor. Yükselen burçlarınıza göre okumanızı tavsiye ederim ancak yine de güneş ve ay burçlarınızı da okuyup genel bir fikir edinebilirsiniz. Transit etkisi altında olduğunuz evleri de araştırmanız faydalı olacaktır.

Şubat 2021 tüm burçlar

KOÇ: 11. ev konuları gündemde. Şubat’ın ilk yarısı sosyal medya ilişkilerinde temizlik zamanı. Özel ya da iş fark etmez, bu alanlarda sosyal medya üzerinden kurduğunuz bazı ilişkileri bitirebilirsiniz. Sizi aşağı çeken bu ilişkileri bitirmekten korkmayın. Ufukta yepyeni ve daha sağlıklı sosyal medya bağlantıları var. Hayalleri de temsil eden 11. evde yaşadığınız gökyüzü olayları mesleğinizi teknoloji, geniş çevre insan ilişkileri ve sağlıklı sosyal medya iletişimi ile destekleyeceğinizi haber veriyor.

BOĞA: 10. ev konuları gündemde. Şubat’ın ilk yarısı mesleki anlamda eskiye dönük bir yenilenme, kopuş ya da başlangıç mevcut. Bir çok Boğa işini kaybetti ve yerine yenisini koydu. Hala aynı işi yürüten Boğalarsa, aynı işi yapmaktan yorgunlar, akıllarında belki başka bir kariyer alanı var. Ufukta, yepyeni bir kariyer, maddi yükseliş, taze iş ortaklıkları, iyi bir mesleki profil ve sosyal statü için sağlam fırsatlar yolda. Sosyal statü konusunda evlenmek, boşanmak ya da birisiyle birlikte yaşamak da söz konusu olabilir. Karşı koymadığınız takdirde Uranüs’ün sürprizleri altı sene daha sizinle birlikte.

İKİZLER: 9. ev konuları gündemde. Şubat’ın ilk yarısı analitik ve felsefi alanda içeri dönük bir enerjide, sorgulamalar var. En şanslı evlerden biri olarak kabul edilen 9. ev konuları konusunda yolunuz bir hayli açık. “Ben kimim?” diye sormayı bırakmayan İkizler bu kez gerçek hayat misyonunu bulabilir, ruhen ve kalben ait olduğu görüş ve inançlara kavuşabilir. Ufukta yolculuklar sayesinde hayat felsefesini tamamen değiştiren, yeni eğitim fırsatları yakalayan, daha çok üreten bir İkizler var.

YENGEÇ: (MOKSHA) 8. ev moksha yani 2. özgürleşme/karma/şifa evlerinden biridir. Şubat’ın ilk yarısı, maddi manevi, neredeyse her alanda ruhsal bir içe dönüş söz konusu. Ufukta ise karmik bir yolculuk var. Yengeçler, bu hayatlarının erken dönemlerinden veya geçmiş yaşamlarından şu ana dek taşıdıkları tüm içsel korku/blokajların ortaya çıktığını ve temizlendiğini; habersiz oldukları yaşam misyonlarını keşfettiklerini ve olup bitenlerden sonra yepyeni bir beden, zihin ve ruhla doğduklarını görebilirler. Sembolik anlamda ölümü de simgeleyen moksha evi iyi ve kötü karmanın kişiyi sağlık, dış görünüş ve ilişkiler üzerinden dönüştürdüğünü vurgular. Bu anlamda kronik rahatsızlıklarınızı aşabilir, evlenebilir, boşanabilir ya da size ve çevrenize çok yabancı gelen kimselerle birlikteliklere başlayabilirsiniz. Bu ev ruh eşinizi bulma sürecini de tetikler. Buradaki enerjiyi olumlu aktive etmek için 2. ve 6. ev konularına yönelmenizi tavsiye ederim.

ASLAN: 7. ev konuları gündemde. Şubat’ın ilk yarısı aşk ve iş ortaklıklarında son bir arınma söz konusu. Yolunda gitmeyen özel ve iş ortaklıklarını kaçınılmaz şekilde bitireceksiniz. Bunu bardağı boşaltmak ve üzerine temiz su koyup içmek gibi düşünün. Ufukta, sizi destekleyecek ve artık gerçekten kendinizi tam ve mutlu hissettirecek kişilerle tanışabilirsiniz.

BAŞAK: 6. ev konuları gündemde. Bu ev zaten sizin evinizdir. Bu anlamda duble Merkür etkisi altına girip duble bir Başak olacaksınız. Şubat’ın ilk yarısı, günlük işler, meslek, sağlık, hizmet ettiğiniz alanlarda ufak tefek aksaklıklar, gerginlikler var. Ufukta, mevcut işinizi bırakabilir başka bir yerde yaşamaya ve çalışmaya başlayabilirsiniz. Daha sağlıklı olmak, atılacak adımlar, ev ve iş değişikliği önümüzdeki bir yılın özeti gibi.

TERAZİ: 5. ev konuları gündemde. Şubat'ın ilk yarısı mevcut ilişkinizde ve çocuklarınızla aranızdaki belli problemleri aşmanız gerekebilir. Bu testi geçtikten sonra ikinci yarı muhteşem görünüyor. Ufukta, eğlenip hayattan daha çok zevk alacağınız, mevcut ilişkinizdeki sorunları çözeceğiniz, yeni aşklar yaşayacağınız ve çocuklarınızın hayatında ilginç gelişmeler göreceğiniz bir dönem var.

AKREP: (MOKSHA) 4. ev konuları gündemde. 4. ev, moksha yani 1. özgürleşme/ karma/ şifa evlerinden biridir. Şubat’ın ilk yarısı çekirdek aileniz, aile gibi gördükleriniz, anneniz, anneanneniz, atalarınız, edindiğiniz mülkler, maddi değerleriniz ve köklerinizle alakalı bazı meseleler, ciddi konuşmalar ve kararlar söz konusu olabilir. Ufukta ise, saymış olduğum konularla ilgili farkındalık sıçrayışları, cevabını bulamadığınız bir çok sorunun cevabını anlık uyanışlarla bulduğunuz bir dönem görünüyor. Aile büyüklerinden kopabilir, negatif anlamda geri dönülmez adımlar atabilir, annenizle ilgili içsel bir duygu seline kapılabilir; annenizi, içinde olduğunuz yuvayı ya da yuva kavramını sorgulayabilirsiniz. Bu ev nihayetinde rahmi simgeler. Yuva gibi tanımladığınız bu kozadan ruhsal anlamda çıkmak için fiziksel alanda da hareket edersiniz. Bu sebeple bir mülk edinebilir, yeni bir eve taşınabilir, yeni bir yuva ve aile kavramı inşa edebilirsiniz. 4. ev enerjisini olumlu aktive etmek için 6. ve 10. ev konularına yönelmenizi tavsiye edebilirim.

YAY: 3. ev konuları gündeme. Bu ev en şanslı evlerden biridir. Şubat’ın ilk yarısı eskiye dönük bazı iletişim, yayın, yazışmalar, yakın yolculuklar, eğitim, yakın çevre ilişkileri adına gergin, tamamlanma ve arınma dolu olan bir enerji hakim. Yarım kalan her şey bitmeli çünkü yerlerine çok daha iyileri gelmek üzere. Ufukta, sizi çok mutlu edecek yakın çevre yolculukları, yazışmalar, kız kardeş ya da kardeş gibi gördüğünüz kişilerle barışmalar, tekrar bir araya gelmeler söz konusu.

OĞLAK: 2. ev konuları gündemde. Şubat’ın ilk yarısı kendi paranız, mali durumunuz, bütçeniz ve mali kaynaklarınız konusunda bir tür tamamlanma söz konusu. Ufukta ise, ya kendi başınıza büyük bir borcun altına girdiniz onun ödemesini planlayacaksınız ya da gireceksiniz. Eş ve ortaklardan para söz konusu olmayabilir. 2. evdeki gezegen birikimi size kendi bütçeniz konusunda akıllıca davranırsanız karlı girişimlere imza atacağınızı işaret ediyor. Bu ev ayrıca kendinize verdiğiniz değeri ve yeteneklerinizi de işaret eder. Yeteneklerinizi onurlandırmak, mali durumunuzu iyileştirebilir. Uzunca bir süre sadece kendi gelirinizle yol almak, konfor alanından uzaklaşmak ve yaratıcılığınızı keşfetmek zorlu görünebilir. Bu alanı rahatlatmak adına 5. ev konularına odaklanmanızı tavsiye edebilirim.

KOVA: 1. ev konuları gündemde. Siz bu enerjiyi son altı aydır zaten az da olsa hissettiniz. Şubat’ın ilk yarısı geçtiğimiz dönemden kalan 12. ev transiti problemleri ile uğraşmanız mümkün. Bitmesi gereken ilişki ve alışkanlıkları, gizli kalmış düşmanları, bazı hastalıkları ve saplantıları hala birinci eve taşımak istiyor olabilirsiniz ancak size tavsiyem uzun süren bu uykudan silkelenip uyanmanız. Gerçekçi ve proaktif olmak zaten sizin en büyük yeteneğiniz. Bu iki özelliğinizi devreye sokmalısınız çünkü böylesi bir transiti yaşamak herkese nasip olmayabilir. 1. evdeki bu uyanış sizi her anlamda etkileyecek, ufukta dış görünüşünüzden, egonuza, duruşunuzdan, ruh halinize, sağlığınızdan alışkanlıklarınıza neredeyse her alanda yepyeni bir “siz” var. 12. evin üzerinizde bırakmış olduğu baskı, korku, yorgunluk ve uyuşukluk halini bir an evvel atmaya bakın. Değişimin resmini siz çizeceksiniz. Tüm Kova burçlarının yaş gününü kutlar, yeni sizin güneş kadar güçlü parlamasını temenni ederim!

BALIK: (MOKSHA) 12. ev konuları gündemde. Bu ev moksha yani 3. özgürleşme/karma/şifa evidir. Şubat’ın ilk yarısı bir süredir bir tüneldeymişsiniz hissiyle son kez oldukça derin bir şekilde uğraşmanıza sebep olabilir. Eli kolu bağlanmışlık hissi, sınırlanma, bir şey yapamama, durum her neyse onu değiştirememe; kısacası sizden çok daha büyük bir gücün her şeyi ele aldığını ve olup bitene istediği şekli verdiğini düşünebilir, bu durumu tatlı bir pes edişle kabul edebilirsiniz. 12. ev karmanın ve çözülüp dağılmanın evidir. Ruh bir nevi bedenin çözülmesini talep eder. Buradaki maddi çözülme her türlü ilişki, maddi birikimden kopma, alışkanlıkları bırakma, sırlarla yüzleşme, gizemli olaylarla ilişkilendirilebilir ya da bu bahsettiklerim şeklinde tezahür edebilir. Eğer bu ilahi sürece karşı koymadan ilerlerseler ufukta egodan sıyrılmış, ruhen gerçekten arınmış, gizli düşmanlarını yenmiş, kötü karma borçlarını ödemiş, sağlık sıkıntılarını çözmüş, tüm sağlıksız ilişki borçlarını ödemiş, ve şifalanmış bir Balık sizi bekliyor olacak. Bu ev zaten sizin evinizdir. Geri giden Neptün ile pekişen bu enerji sizi duble Balık enerjisine sokmakta. 6. ev konularını aktive etmeniz bu ev enerjilerini rahatlatır. Çalışıp bol bol uyumak bu sürecin en iyi dostudur. Teslimiyeti deneyimleyeceğiniz bu tünelin sonu bol güneşli olacak! (Kova burçlarıyla konuşabilirsiniz onlar bu transiti henüz bitirdiler.)